Šlovinimo vakaras už Kauno miestą ir Tave (2018 05 31)
Paskelbta: 2018-06-01 10:06:55

Gegužės 31 d. Šv. Jurgio (pranciškonų) bažnyčioje vyko šlovinimo vakaras „Už Kauno miestą ir Tave“ drauge su „Gyvųjų akmenų“ bendruomenės jaunaisiais šlovintojais.

Vakaro dalyviai, daug jaunų žmonių, seminaristų, ir tų, kurie ilsėjosi Santakoje ir į bažnyčią užsuko tik trumpam, valandėlę nurimę po dienos rūpesčių buvo visiškai arti Viešpaties, galėjo melstis, šlovinti Jį.

Kun. Juozapui Marijai Žukauskui OFM išstačius pagarbinimui Švenčiausiąjį Sakramentą Dievas savo artumu kalbino kiekvieną atėjusį, o jaunieji šlovintojai kvietė Šventąją Dvasią, kad Ji ateitų, atvertų visų širdis priimti Tėvo meilę ir gailestingumą.

Tai buvo proga melstis ir už pasirengimą popiežiaus Pranciškaus atvykimui į Lietuvą – kad laukiant Šventojo Tėvo Dievo darbai vyktų mūsų mieste ir Lietuvoje, kad Dievas artintų ir trauktų prie savęs visus žmones, ir tuos, kurie atšalę, nebedrįsta kreiptis į Jį, ir tuos, kurie jau seniai neperžengė bažnyčios durų.

Šie šlovinimo vakarai minėtoje bažnyčioje vyksta paskutiniais mėnesio ketvirtadieniais. Organizuoja arkivyskupijos kurija, broliai pranciškonai ir Kauno kunigų seminarija. Vakaruose yra galimybė susitaikyti su Dievu išpažintimi arba tiesiog pasikalbėti su kunigu. Gegužės 31 d. vakare tam pasitarnavo kun. Kęstutis Genys.

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune