Arkivyskupijos bendradarbių malda už save ir tuos, kuriems nešame Gerąją naujieną (2018 06 01)
Paskelbta: 2018-06-01 18:15:14

Birželio 1 d. arkivyskupijos sielovados bendradarbiai, dirbantys kurijos institucijose, drauge šventė pirmojo mėnesio penktadienio Eucharistiją, skirdami valandėlę bendrystei su Dievu ir  kolegomis. Bendruomenė atėjo melstis už save ir visą arkivyskupiją, ir ypač už tuos žmones, kuriuos stengiasi pasiekti savo darbuose, būti jiems Gerosios naujienos nešėjais ir liudytojais.

Šv. Mišioms Šv. Jono Krikštytojo pastoracijos centro koplyčioje vadovavo arkivyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius, patarnavo diak. Darius Chmieliauskas.

Arkivyskupas atkreipė visų dėmesį į tądien minimą šv. Justiną, nuteistą mirti dėl tikėjimo, ir pabrėžė Evangelijos kvietimą būti pasaulio šviesa ir druska. Kiekvieno krikščionio misija – liudyti savo tikėjimą, būti džiaugsmingu Kristaus mokiniu. Kristaus sekėjas yra laimingas žmogus, nes yra palaimintas. Nors krikščionys yra mažoji kaimenė, kaip ir druska, kurios reikia nedaug, jie yra pavyzdys pasauliui, vis labiau sekuliariai visuomenei. Šiandien labiausiai reikia drąsos – eiti ir būti ta evangeline druska ir šviesa.

Po šv. Mišių bendruomenė arkivyskupijos kiemelyje kartu pasivaišino prasidedančios vasaros gėrybėmis, pasidžiaugė atokvėpio valandėlės ramybe.

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune