Arkivyskupijos jaunimas lytiškumo ugdymo rekolekcijose sutvirtinamiesiems „Skirtingi, bet vienodai vertingi“
Paskelbta: 2018-06-12 19:55:28

Vasario–gegužės mėnesį Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras pagal įsigaliojusią instrukciją dėl jaunuolių rengimo Sutvirtinimo sakramentui organizavo lytiškumo ugdymo rekolekcijas „Skirtingi, bet vienodai vertingi“. Jose jaunimui pritaikyta kalba ir būdais buvo paliestos tokios svarbios sritys, kaip draugystė, meilė, santuoka, šeima, katalikiška lytiškumo samprata.

Įvyko 10 vienos dienos rekolekcijų ir vienos savaitgalio rekolekcijos, kuriose iš viso dalyvavo daugiau kaip 520 jaunuolių ir jų vadovų iš įvairių arkivyskupijos parapijų. Rekolekcijas vedė lytiškumo ugdymo programų „Esi vertas daugiau“ ir „Pažink save“ savanorių komandos, talkino per 15 kunigų.

Programą sudarė bendros paskaitos temomis „Žmogus – tikslas, o ne priemonė“, „Gyvybės stebuklas“, poros liudijimas „Tikra meilė laukia“, atskiri užsiėmimai merginoms ir vaikinams „Skirtingi, bet vienodai vertingi“, diskusijos grupelėse, šv. Mišios. Savaitgalio rekolekcijose dalyviai buvo kviečiami į ilgesnį maldos laiką šlovinimo vakare su Švč. Sakramento adoracija, išpažinties, dvasinio pokalbio ir užtarimo maldos galimybe. Rimtus užsiėmimus praturtino bendrystė, stalo žaidimai ir filmo vakaras.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune