„Sriubos“ valgykloje Kaune – pasidalijimas pietumis ir džiaugsmu su stokojančiais popiežiaus Pranciškaus vizito proga (2018 09 20)
Paskelbta: 2018-09-21 12:47:17

Rugsėjo 20 d. labdaros „Sriubos“ valgyklos lankytojams Kaune buvo dovanojami šventiniai pietūs ir dalijamasi popiežiaus Pranciškaus apsilankymo Lietuvoje džiaugsmu.

Jau nuo ankstyvo ryto valgyklos darbuotojos darbavosi šiam susitikimui, gamino maistą, dengė baltomis staltiesėmis stalus ir vis rūpinosi, kad ši diena būtų pilna tik gerų emocijų.

Susitikime dalyvavo arkivyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius, vyskupas augziliaras Algirdas Jurevičius, Kauno I dekanato dekanas mons. Vytautas Grigaravičius, Kauno Carito direktorius Arūnas Kučikas bei dekanatų institucijų vadovai, savanoriai.

Visi turėjo galimybę kaip viena Dievo vaikų šeima dalytis ne tik maistu, bet vieni kitiems būti atidūs, gailestingi ir pasitarnaujantys. Institucijų vadovai su savanoriais patarnavo prie stalų – nešė maistą, bendravo su žmonėmis.

Vyskupas Algirdas Jurevičius susitikimo metu paragino sunkumuose neprarasti dieviškosios vilties, su pasitikėjimu priimti kasdienybę, gyventi jaučiant Dievo meilę. Vyskupas pakvietė visus į susitikimą su popiežiumi Pranciškumi, prisiminimui padovanojo po paveikslėlį.

Kauno I dekanato Carito informacija

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune