Kauno arkikatedroje – malda už vyskupą Vladislovą Michelevičių minint 10-ąsias mirties metines (2018 11 11 )
Paskelbta: 2018-11-12 08:07:56

Lapkričio 11 d., sekmadienį, 12 val. šv. Mišiose arkikatedroje bazilikoje paminėtos vyskupo Vladislovo Michelevičiaus dešimtosios mirties metinės. Šv. Mišioms vadovavo Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas, pakvietęs susirinkusią bendruomenę prisiminti buvusį arkivyskupijos augziliarą emeritą vyskupą Vladislovą savo maldoje. Mišias koncelebravo prel. Vytautas Steponas Vaičiūnas.

„Šiandien Mišių aukoje minime vyskupą Vladislovą. Daugelis jį pažinojote kaip kunigą, seminarijos dėstytoją, vyskupą. Dėkojame Dievui už vyskupo gyvenimą. Jam apibūdinti turbūt labiausiai tiktų žodis „solidus“. Vyskupas Vladislovas buvo solidus savo gyvenimu, laikysena, tikėjimu ir savo tarnyste“, – sakė arkivyskupas, pabrėždamas, jog jį atsimena daugelis studijavusiųjų seminarijoje, ir savo solidumu jis buvo pavyzdys. Vyskupo V. Michelevičiaus gyvenimas gražiai atitiko jo tikėjimą. Ką kalbėjo, ko mokė, tuo ir gyveno. Jo pavyzdys kviečia išlaikyti nuoširdų tikėjimą įvairiuose gyvenimo sunkumuose, džiugiai žengti į priekį.

Prieš dešimtmetį Kaune 2008 metais lapkričio 12 d. pas Viešpatį iškeliavęs vyskupas V. Michelevičius palaidotas arkikatedros šventoriuje, tad po šv. Mišių prie jo kapo buvo sugiedota „Viešpaties angelo“ malda.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune