Seminaras iš ciklo „Dvasinis augimas šeimoje“ (2018 11 13)
Paskelbta: 2018-11-16 11:46:15

Lapkričio 13 d. arkivyskupijos Šeimos centre vyko seminaras iš ciklo „Dvasinis augimas šeimoje“. Seminarą tema „Esminių vaiko poreikių patenkinimo svarba“ vedė ilgametė Šeimos centro darbuotoja, Vaikų dienos centro vadovė soc. d. mgr. Žaneta Šimkienė (2014 m. LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pripažinta geriausia socialine darbuotoja Lietuvoje nominacijoje „Už darbą su vaikais“).

Pirmoje seminaro dalyje Ž. Šimkienė atkreipė susirinkusiųjų dėmesį į vaiko poreikių patenkinimo svarbą. Ko reikia vaikams, kad jie pajustų, jog pasaulis yra teigiama vieta, o jie patys turi vertę?. Tokį klausimą kėlė lektorė seminaro dalyviams. Buvo diskutuojama apie saugų ir nesaugų prisirišimą, apie vaiko prisirišimą prie tėvų ir prie globojančių asmenų, taip pat apie nesaugų prisirišimą.

„Asmenys, kurie dalyvauja darant sprendimus apie vaikų ir šeimos gyvenimą, turi turėti bazinį supratimą apie prisirišimo teoriją“, – pabrėžė seminaro vedėja. Po pertraukos ji pakvietė pasižiūrėti dokumentinį filmą „Vaikai be meilės“ apie vaikų, augančių šeimose ir institucijose, skirtumus. Dalyviai turėjo galimybę kelti klausimus, diskutuoti ir dalytis savo patirtimi.

Seminarų ciklas „Dvasinis augimas šeimoje“ yra projekto „Kauno Bendruomeniniai šeimos namai“ dalis, kurį remia Europos socialinis fondas pagal priemonę Nr. 08.4.1.-ESFA-V-416 „Kompleksinės paslaugos šeimai“.


Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija
 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune