Taizé bendruomenės (Prancūzija) brolio Jean-Marie viešnagė, malda su jaunimu ir bendrystės džiaugsmas
Paskelbta: 2018-12-06 15:12:39

Lapkričio 26–gruodžio 4 d. Lietuvoje svečiavosi brolis Jean-Marie, Taizé bendruomenėje Prancūzijoje pasitinkantis lietuvius. Per šias dešimt dienų brolis porą dienų praleido Vilniaus arkivyskupijoje, Tiberiados bendruomenėje, o kitas – Kauno arkivyskupijoje.

Vizitas Kaune prasidėjo lapkričio 28 dieną pamaldomis su Taizé giesmėmis Jono Pauliaus II piligrimų centre. Čia brolis meldėsi kartu su grupe, besirengiančia vykti į Taizé žiemos susitikimą Madride. Po pamaldų brolis dalijosi apie Taizé bendruomenę, pasiruošimą priimti atvyksiančius jaunus žmones iš visos Europos ir svetingumo svarbą. Šių metų žiemos susitikimo tema „Nepamirškite svetingumo“, tad pasinaudodamas proga pristatė, ką Taizé bendruomenei reiškia svetingumas ir kaip jį patiriame savo kasdienybėje.

Lapkričio 30 dieną br. Jean-Marie vyko į LSMU gimnaziją. lankėsi dvejose pamokose, turėjo galimybę susipažinti su mokykloje dirbančiais mokytojais bei administracija. Tarp pamokų vyko malda su Taizé giesmėmis. Vakare br. Jean-Marie keliavo į Petrašiūnus. Po vakaro maldos Šv. Vincento Pauliečio (Petrašiūnų) bažnyčioje, į kurią susirinko daug jaunų žmonių, praleido vakarą kartu su bendruomene – agapėje ir pasidalijime apie bendruomenės svarbą.

Gruodžio 1–2 d. Šiluvoje įvyko jaunimo vadovų, lyderių ir savanorių rekolekcijos „Advento stotelė“, kurias organizavo Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras ir Jono Pauliaus II piligrimų centras. Rekolekcijas vedė ir savaitgalį kartu su jaunimu praleido br. Jean-Marie. Į šias paros trukmės rekolekcijas atvyko 48 jauni žmonės. Jose jie  turėjo galimybę pagilinti tarpusavio bendrystę ir su naujais pasiryžimais pasitikti adventą.

Rekolekcijų pabaigą žymėjo pamaldos su Taizé giesmėmis Šv. Juozapo (Vilijampolės) parapijoje. Pamaldų choreliui vadovavo Vita Liaudanskaitė-Vaitkevičienė, giedojo jungtinio choro „Veritas“ nariai bei Piligrimų centro maldos komanda.

Į vakaro maldą susirinko parapijiečiai bei daug jaunų žmonių iš viso Kauno. Pamaldose trumpai į adventą įvedė br. Jean-Marie bei savo tikėjimo liudijimu pasidalijo jauna parapijos šeima. Vakarą užbaigė agapė, kuria visi atėjusieji buvo nudžiuginti.

Gruodžio 3 d. br. Jean-Marie lankėsi Jono Pauliaus II gimnazijoje. Čia brolis aplankė moklseivius keturiose klasėse ir vedė susitikimą mokytojams tema „Džiaugsmo, paprastumo ir gailestingumo išgyvenimas bendruomenėje“. Praleidęs beveik visą dieną mokykloje brolis aplankė Kauno seserų benediktinių vienuolyną.

Gruodžio 4 d., prieš pat išskrisdamas, „Marijos radijuje“ su keletu jaunų žmonių svečias kalbėjo apie Taizé bendruomenę ir savo vizitą Lietuvoje. Laidos įrašą bus galima išgirsti per  radiją gruodžio 13 d. 20 val. laidoje „Malonės dovana“.

Jono Pauliaus II piligrimų centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune