Kauno klinikų pacientams – kalėdinis krikščionių medikų koncertas (2018 12 18)
Paskelbta: 2018-12-21 14:56:05

Gruodžio 18 d. popietę, trumpam palikę palatas, Kauno klinikų centrinių rūmų fojė, prie šventinės eglutės, buriavosi įvairių skyrių ligoniai. Jau antri metai Lietuvos krikščionių medikų bendrija kartu su LSMU Akademine sielovada ir ateitininkų medikų korporacija „Gaja“ dovanoja šventinį renginį gydymo įstaigos pacientams.

„Ankščiau kviesdavom į Klinikų koplyčią, tačiau prieš šventes būdavo labai sunku susiorganizuoti tinkamą laiką, kad ši būtų laisva, taip pat pacientams gana sunku būdavo ją rasti. Tad nusprendėme renginį organizuoti prie eglutės, fojė, sunešę čia kelis tuzinus kėdžių. Pacientus kvietėme dieną prieš koncertą. Labai įdomi patirtis eiti per palatas ir kviesti ne eiti darytis tyrimų ar procedūrų, o į renginį. Žmonės maloniai nustebdavo, labai nudžiugdavo ir padėkodavo. Nemaža dalis jų sunkiai vaikšto arba yra sunkios būklės ir apgailestaudavo, kad negalės dalyvauti, tačiau dauguma labai noriai bendraudavo. Vis dėlto džiugu, kad į renginį abejus kartus vis tiek susirinko po keliasdešimt ligonių“, – pasakojo viena iš renginio organizatorių V kurso studentė Danielė Jukonienė. Renginyje savanoriškai koncertavo ir profesionaliu atlikimu daugelį nustebino būsimi gydytojai – rezidentas Andrius Panavas, VI ir IV studentės Agnė Bubilaitė ir Ieva Balčiūnaitė.

D. Jukonienė pasakojo, jog mintis rengti koncertą kilo jau seniai. „Norėjome parodyti dėmesį, pradžiuginti ir suteikti viltį sergantiems. Anksčiau eidavome pas pacientus su dovanėlėmis ir sveikindavo su artėjančiomis šv. Kalėdomis. Pamatėme, kad seni žmonės yra labai vieniši ir apleisti... Nepamiršiu, kaip vienoje iš palatų sutikau labai graudžiai verkiančią moterį, kuri nenustojo aimanuoti ne dėl savo sunkios ligos, bet dėl to, kad neturi artimųjų ir yra visiškai vieniša. Kartais gulėti ligoninėje yra sunkiau ne fiziškai, bet dvasiškai. Kasdieniai tyrimai, svetima aplinka, nauji žmonės, nežinia dėl ligos ir skausmas tikrai gali prislėgti. Ne visi pacientai yra lankomi savo artimųjų, juolab ne visi juos turi. O šv. Kalėdos yra ypatinga vilties, tikėjimo ir meilės šventė. Laikas, kai galime susimąstyti apie tikrąją šv. Kalėdų prasmę ir dalytis meile su aplinkiniais. Tai ne tik dovanų metas, bet plačiai atverta širdis, kuri pirmiausia galvoja apie kitus“, – sakė D. Jukonienė.

Po valandos trukusio renginio, kur ne tik skambėjo muzika, bet ir prasmingos mintys, ligonių veiduose galėjai išvysti šypsenas ir daugiau džiugesio. Ore tvyrojo šv. Kalėdų dvasia.

Organizatoriai dėkoja nuostabiems muzikantams ir visiems prisidėjusiems prie šio mažo stebuklo ligoninės pacientams!

Šiltų ir prasmingų švenčių linki Lietuvos krikščionių medikų bendrija!

Danielė Jukonienė

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune