Jaunimo iniciatyva surengta Gyvybės dienos akcija (2019 04 28)
Paskelbta: 2019-05-02 09:55:52

Balandžio 28 d. minėjome Pasaulinę gyvybės dieną. Ta proga arkivyskupijos Šeimos centro „Pažink save“ programos savanoriai surengė akciją, siekdami atkreipti visuomenės dėmesį į gyvybę ir jos vertę.

Prie arkikatedros bazilikos įrengtose palapinėse buvo galima daugiau sužinoti apie žmogaus gyvybės pradžią, embriono vystymosi etapus, prisidėti prie „Gyvybės medžio“ kūrimo, pamatyti parodą „Kaip gerai, kad tu gimei“. Praeiviai turėjo galimybę susipažinti su nevyriausybinėmis organizacijomis, dirbančiomis gyvybės saugojimo srityje. Kauno hospiso namai, AC „Patria“, „Sidabrinė linija“ ne tik pristatė savo veiklas, bet ir kvietė įsijungti į savanorišką veiklą.

Ką daryti, jeigu praeivis gatvėje staiga nukrinta ant žemės, ir kaip suteikti pirmąją pagalbą, susidomėjusius mokė Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojai. Visi turėjo galimybę įgyti praktinių žmogaus gaivinimo įgūdžių.

Vaikams daug džiaugsmo suteikė muilo burbulų leidimas, piešimas ant asfalto ir kitos pramogos, o savanorių iškepti keksiukai, šokiai ir bendrystė priminė, kad „gyvybė visada yra gėris“.

 

Daugiau nuotraukų  – „Pažink save“ feisbuko paskyroje >> 

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune