Susitikimas tėvams: kaip palydėti vaikus pašaukimo kelionėje? (2019 05 16)
Paskelbta: 2019-05-17 07:57:07

Nuotraukos – Indrės Jakštaitės

Gegužės 16 d. Kauno arkivyskupijos pašaukimų savaitėje ypatingas dėmesys atkreiptas į tėvus – pirmuosius ir kartais pagrindinius pašaukimo ugdytojus.

Ketvirtadienio vakarą arkivyskupijos mažojoje salėje socialinių mokslų dr. Nijolė Liobikienė kalbėjo apie lūkesčius, kuriuos dažni tėvai turi savo vaikams, bei apie tai, kaip sudėtinga leisti vaikams patiems ieškoti savojo kelio.

Penkių vaikų tėvai Rasa ir Vitalis Lizdeniai dalinosi savo patirtimis, įžvalgomis, iššūkiais bei džiaugsmais auginant vaikus bei lydint juos pašaukimo kelionėje. „Noras kištis į savo vaikų pašaukimo paieškas yra atvirkščiai proporcingas vaikų skaičiui šeimoje", – kalbėjo Rasa, pasakodama, jog kuo daugiau vaikų turi, tuo lengviau paleisti juos jų paieškose.

Kun. Gabrielius Satkauskas, šiuo metu besidarbuojantis Vilniaus kunigų seminarijoje, pasakojo, kaip jo paties tėvai padėjo jam ateiti iki savo pašaukimo. „Mama net skubančius į troleibusą sustabdydavo mus sukalbėti „Sveika, Marija" ir palaiminti", – sakė kun. Gabrielius pasakodamas, kaip nuo mažens buvo lydimas maldos bei tėvų palaiminimo.

Tikimės, kad tėvai išėjo padrąsinti ir įkvėpti padėti savo vaikams ieškoti Dievo jiems dovanoto pašaukimo.

Kauno arkivyskupijos pašaukimų sielovados informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune