Teminis vakaras „Didysis įsakymas“ arkivyskupijos Jaunimo centre (2011 12 21)
Paskelbta: 2011-12-22 16:02:00

Gruodžio 21 d. arkivyskupijos Jaunimo centre buvo surengtas paskutinis metų ciklo, skirto Dekalogui, teminis trečiadienio vakaras tema „Didysis įsakymas“. Šią temą su jaunimu aptarė kun. Artūras Kazlauskas. Kaip kituose ir šio ciklo renginiuose, vakare gausiai ir gyvai, užduodami klausimų, dalyvavo moksleiviai, studentai. Jaunimo centro rūpesčiu vakaras buvo transliuojamas ir internetu.

Kun. A. Kazlauskas atkreipė dėmesį, jog žydai savo tradicijoje turėjo net 613 įsakymų, labai plačiai apimančių žmogaus gyvenimą, netgi jo buitį, jais siekta, kad įsiviešpatautų Dievo karalystė. Mozė, gavęs dešimtį Dievo įsakymų, liepė juos užsirašyti ant rankų, tai reiškia– šie įsakymai labai svarbūs, jie turi būti nuolat žmogui prieš akis; antra vertus – daug dirbti ir stengtis, kad jų būtų laikomasi.

Pasak kun. A. Kazlausko, krikščionims Didysis įsakymas reiškia mylėti Dievą ir mylėti savo artimą – pats Jėzus šį įsakymą yra mums palikęs. Renginyje pabrėžta žmogaus bendrystės ir su Dievu, ir su kitais žmonėmis svarbumas, kartu su jaunais žmonėmis, atsižvelgiant į jų patirtį, svarstyta meilės sąvoka ir prasmė žmogaus gyvenime.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune