Misionierių susitikimas ir pirmasis Miesto misijų vakaras (2019 06 20)
Paskelbta: 2019-06-21 11:14:15

Nuotraukos – Militos Žičkutės-Lindžienės

Birželio 20 d. pavakare Evangelizacijos mokyklos dalyviai rinkosi į susitikimą, kuris vyko Kauno arkivyskupijos kurijoje kartu su institucijų, parapijų ir bendruomenių atstovais diskutuoti ir ruoštis ypatingajam Misijų mėnesiui spalį. Šis susitikimas yra antrasis pasiruošimo etape. Jame buvo pristatyti svarbiausi numatyti dalykai ir diskutuojamos galimybės, ką dar bendromis jėgomis galima nuveikti liudijant savo tikėjimą.

Pirmiausia buvo sutarta, kad jau nuo dabar reikia maldoje pavesti misijas, misionierius ir visus numatomus planus, todėl buvo išsidalyta koordinavimo atsakomybe. Į šią maldą bus kviečiamos jungtis įvairios maldos grupės, bendruomenės, vienuolijos ir visi, kurie savo malda nori prisidėti.

Taip pat aptarti spalio 10–13 d. vyksiantys renginiai, kurie bus skirti liudyti Dievo meilę, kviečiant prisijungti visus žmones – tikinčius, netikinčius ar ieškančius savo tikėjimo, taip išgyvenant bendrystę. Svarbu suprasti, kad misijos – tai nebūtinai tolimame krašte vykstantys pasiaukojimo dalykai: esame kviečiami liudyti savo aplinkoje.

Vakare kartu su Kauno miesto gyventojais ir svečiais Evangelizacijos mokyklos dalyviai rinkosi į šlovinimo vakarą Šv. Jurgio Kankinio (pranciškonų) bažnyčioje. Čia katalikų bendruomenė „Gyvieji akmenys“ šlovino Kūrėją savo balsais ir instrumentais. Švenčiausiąjį Sakramentą išstatė br. kun. Rolandas Taučius OFM.

Kauno miesto Misijų savaitgalis, laukiant Šv. Jono Krikštytojo Gimimo iškilmės, tik prasideda, vyks „Kunigai kavinėse“, koncertai Papiliog. 3 kiemelyje ir šlovinimo vakarai. Visi kviečiami prisijungti.

Milita Žičkutė-Lindžienė 

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune