Šeimos centre pradėti mokymai sužadėtinių grupių vadovams (2019 11 05)
Paskelbta: 2019-11-08 07:37:35

Nuotrauka – Kauno arkivyskupijos Šeimos centro

Lapkričio 5 d. arkivyskupijos Šeimos centre pradėtas seminarų ciklas, skirtas sužadėtinių grupių vadovams. Pirmąjį seminarą tema „Šeima – tai vyro ir moters, kaip sutuoktinių, tėvų, vaikų ir giminių, bendruomenė. Kaip ją kurti, stiprinti ir gaivinti?“ vedė doc. dr. Nijolė Liobikienė.

Seminare daugiausia dėmesio buvo skirta vienam iš svarbiausių Bažnyčios dokumentų apie šeimą – šv. Jono Pauliaus II apaštališkajam paraginimui dėl krikščioniškos šeimos uždavinių šiuolaikiniame pasaulyje Familiaris Consortio. Kuo šis dokumentas svarbus šių dienų šeimoms? Kas jame naujo, atsižvelgiant į to laikmečio visuomenę ir Bažnyčią? Kodėl Familiaris Consortio yra tarsi pagrindas, kuriuo remdamiesi savo mokymą toliau plėtojo kiti popiežiai? Šiuos klausimus seminare nagrinėjo N. Liobikienė.

Daug dėmesio lektorė skyrė aptarti pirmajam šeimos uždaviniui – kurti asmenų bendruomenę. Taip pat pristatė meilės sampratą pagal Ericho Frommo knygą „Menas mylėti“. Ar meilė yra menas? Jei taip, tai jai reikia žinių ir pastangų. O gal meilė tik malonus jausmas, kurį mums dovanoja atsitiktinumas, kai kažkas pasijunta, laimei nusišypsojus, „apimtas meilės“?

Remiantis psichoterapeutės Viginijos Satir modeliu susirinkusieji buvo pakviesti pagalvoti apie savo šaknis, kaip jų nepamiršti ragino ir popiežius Pranciškus per savo vizitą Lietuvoje praeitų metų rugsėjį. N. Liobikienė taip pat aptarė lietuvių autorius, kurie atskleidžia, kas yra meilė ir meilė šeimoje, ypač akcentuodama Antano Maceinos mintis. Seminaro pabaigoje sužadėtinių grupių vadovai dalijosi savo mintimis, įžvalgomis ir turėjo galimybę užduoti klausimų.

Kitas šio tęstinio ciklo seminaras tema „Gyvybės perdavimas. Lytiškumas, vaisingumas, žmogaus orumas. Ar visada lengva priimti šią Dievo gerumo dovaną?“ vyks lapkričio 19 d.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune