Virtualioje erdvėje vyko Atsinaujinimo diena „Šventajai Dvasiai karantino nėra“ (2020 04 19)
Paskelbta: 2020-04-23 16:02:37

„Viešpats ateina į mūsų namus su ramybės palinkėjimu. Ramybė yra dovana tiems, kurie ją priima“, – sakė paskirtasis Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas, balandžio 19 d., Dievo Gailestingumo sekmadienį, iš Telšių katedros aukodamas šv. Mišias ir džiugiai sveikindamas Atsinaujinimo dienos transliacijos dalyvius, Dievo Motinos komandų narius visoje Lietuvoje, taip pat Telšių vyskupijos jaunimą.

Ši Atsinaujinimo diena vyko nuotoliniu būdu šlovinimus, mokymą bei charizminę užtarimo maldą transliuojant Lietuvai, o visą renginį „Gyvųjų akmenų“ bendruomenė buvo pavadinusi „Šventajai Dvasiai karantino nėra“.

„Dabar yra metas mylėti“, – šiuo Šventosios Dvasios impulsu mūsų dabar išgyvenamam metui dalijosi Rūta Šalaševičienė, patikindama, jog Dvasia tikrai veikia. Juk dabar yra Išganymo diena – juk kur Dievas prisiliečia, viskas vyksta dabar!

Mokymu iš Romos, kur šiuo metu studijuoja, tiesiogiai dalijosi kun. Andrius Končius. Jis sakė, jog karantinas ištiko mus prieš mūsų valią, galbūt netgi priešinantis jam maišto nuotaika ir galiausiai susitaikant. Mūsų orumas tai, kad gebame tinkamai pasirinkti.

„Šį sekmadienį skelbiame, kad Dievo Gailestingumas yra beribis. Tačiau savo pagalbos Dievas neteikia mums per jėgą. Jis per Kristų ir Šventąją Dvasią mums duoda pasirinkimą gyventi su Juo“, – sakė kun. Končius.

Apie gyvenimo su Dievu pilnatvę sekmadienio homilijoje iš Telšių katedros kalbėjęs ir paskirtasis arkivyskupas Kęstutis Kėvalas atkreipė dėmesį, jog kuo labiau su Dievu suvienijęs žmogus, tuo daugiau jis patiria tikrosios ramybės, kurios ilgisi jo širdis.

„Juk visi esame ramybės ištroškę. Ir koks džiaugsmas, kai ji užplūsta“, – sakė arkivysk. Kėvalas, kertiniais džiaugsmo akmenimis pavadindamas Dievo garbinimą, Jo skelbimą ir pagalbą vargšams – kas visais laikais, įskaitant ir šį sunkų metą, yra svarbiausia mums, Bažnyčiai.

Kita Atsinaujinimo diena planuojama spalio 18 d.


Atsinaujinimo diena Katalikų medijų centro vaizdo įraše

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune