Dekanatų Šeimos centrų savanorių Gavėnios savaitgalis Birštone (2012 03 17–18)
Paskelbta: 2012-03-20 17:55:18

Kovo 17–18 d. Birštone, Kaišiadorių vyskupijos Svečių namuose „Birštono tulpė“, vyko Kauno arkivyskupijos Šeimos centrų savanorių Gavėnios savaitgalis. Šiose trumpose rekolekcijose dalyvavo savanoriai su šeimomis iš visų arkivyskupijos dekanatų. Susitikimas prasidėjo šlovinimo giesmėmis ir malda. Po trumpo susipažinimo susirinkusieji klausėsi kunigo, Kaišiadorių vyskupijos kurijos kanclerio Gedimino Tamošiūno pamąstymo apie priemones šventumui pasiekti.

„Tai, ką labiausiai brangini savo gyvenime, ir yra tavo pašaukimas. Tikėjimas nėra vien tiesos. Svarbiau gyvas ryšys su Dievu. Turime skelbti kitiems Dievo meilės naujieną“, - kalbėjo kunigas. Po pietų pertraukos jis pakvietė susirinkusius pamąstyti apie savo gyvenimo kelią bei apie tame kelyje stovinčius ženklus. Taip pat pasidalijo savo darbo su sužadėtiniais patirtimi. Po to buvo skirta laiko asmeninei maldai ir išpažintims.

Vėliau dalyviai turėjo galimybę patirti atgaivą sielai, dalyvaudami tapybos ant vandens (ebru) užsiėmimuose. Šio meno pradininkė Lietuvoje Irma Čekanauskienė supažindino su ebru – piešimo ant vandens – technika, kuri naudojama atsipalaidavimui, kūrybai, padeda žmogui įveikti piešimo baimę. Šių užsiėmimų metu tėveliai su vaikais greitai ir lengvai sukūrė nuostabius kūrinius, o poilsį kūnui galėjo suteikti maudydamiesi baseine.

Vakare visi susirinko į bendrą maldą, norintieji galėjo pavakaroti ilgėliau, pasidalyti savo išgyvenimais, pasižiūrėti video „Nuo guru iki Jėzaus“.

Sekmadienio ryte dalyviai aplankė Birštono sakralinį muziejų. Čia susipažino su arkivyskupo Teofilio Matulionio asmenybe ir gyvenimu, apžiūrėjo E. Šalaševičienės ikonų parodą. Paskui dalyvavo ekskursijoje po Birštono apylinkes, kur galėjo pajusti ypatingą gamtos artumą, raminantį, glostantį jos prisilietimą. Juk Dievas prakalbina žmogų ir per gamtos grožį. 12 val. Birštono Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už arkivyskupijos dekanatų Šeimos centrų savanorius. Po skanių pietų visi susirinkę dėkojo Dievui už kartu praleistą laiką, už bendrystę, už suteiktą atgaivą dvasiai, sielai ir kūnui.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune