Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas apie sielovadą šiuo sunkiu metu: „Šias Kalėdas patirsime neįprastai“ (vaizdo reportažas, 2020 12 16)
Paskelbta: 2020-12-16 17:38:53

„Dievo malonė eina „kiaurai“ , skrodžia širdis, valstybių sienas. Dievas veikia visur ir visada, ir ypatingu būdu. Jo malonei veikti nėra kliūčių“, – sako Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas gruodžio 16 dienos pranešime arkivyskupijos bendruomenei, kurią, kaip ir visus Lietuvoje, jau yra pasiekusi žinia, jog bažnyčiose nebevyksta viešos pamaldos ir šventas Kalėdas šiemet tikrai švęsime kitu, ypatingu būdu.

„Tegul bus tai Dievo artumo išgyvenimas šeimoje“, – sako arkivyskupas, komentuodamas šį skaudų pačiai Bažnyčiai sprendimą, kuris yra Bažnyčios atliepas į tą skaudžią ir rimtą situaciją, kurioje atsidūrė mūsų šalis dėl nesustabdomai plintančio koronaviruso. 

Vaizdo reportaže (žr. žemiau) arkivyskupą Kęstutį kalbina atstovas spaudai diakonas Darius Chmieliauskas.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune