Domeikavos ir Lapių parapijų jaunimas dalyvavo rekolekcijose Baltriškėse (2019 03 22–24)
Paskelbta: 2019-03-27 16:23:24

Kovo 22–24 d. Domeikavos ir Lapių parapijų jaunimo grupelė dalyvavo Šv. Damijono stovyklos „Mylėti tiesoje“ savaitgalyje Baltriškėse. Šv. Kazimiero bažnyčioje su Tiberiados bendruomenės broliais adoravome Švenčiausiąjį Sakramentą, giedojome ir meldėmės rekolekcijų dalyvių intencijomis. Vėliau klausėmės brolio Barto liudijimo apie Dievo kvietimą į pašvęstąjį gyvenimą. Vienuolyno klebonijos salėje apie lytiškumo dovaną su jaunimu diskutavo grupės „Pažink save“ nariai iš Vilniaus.

Šeštadienio popietę vienuoliams padėjome atlikti kasdienius darbus: kepėme duoną, ruošėme malkas, tvarkėme bendrojo naudojimosi erdves. Savanoriaudami atsidėkojome Tiberiados broliams už svetingumą.

Sekmadienį maldos namuose šv. Mišias aukojo ir pamokslą pasakė brolis Egidijus. Dvasininkas jaunimui kalbėjo apie gailestingumą, ragino nepasiduoti tingumui, netuščiažodžiauti – stiprinti krikščioniškąją tapatybę.

Už prasmingą savaitgalį Baltriškėse dėkojame Kauno II dekanato Jaunimo centro vadovams, Domeikavos ir Lapių parapijų klebonui kun. Gintarui Pūrui bei katechetams.

Rugilė GRICIŪTĖ, rekolekcijų dalyvė

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune