Pirmosios Komunijos šventė Vilkijos parapijoje (2012 04 22)
Paskelbta: 2012-05-07 12:35:19

Pasiruošimas Pirmajai Komunijai Vilkijos parapijos vaikams prasidėjo rugsėjo pabaigoje. Mokinukai sekmadieniais rinkdavosi į vaikų ir jaunimo šv. Mišias, jose giedodavo. Po pamaldų eidavo į parapijos namus, kur jų laukdavo tikybos mokytoja Virginija. Pasistiprinę atsineštais sumuštiniais, atsigėrę arbatos pradėdavo pamokėlę: kartojo maldas, aptardavo tikėjimo tiesas, analizuodavo katekizmo klausimus, atsiskaitinėdavo. Laikas greitai eina: atėjo metas eiti išpažinties. Balandžio 14 ir 15 d. virpančiomis širdimis rinkosi prie klausyklos, jaudindamiesi grįždavo nuo jos ir suklaupdavo maldai. Džiugūs ir nurimę skirstėsi į namus laukti didžiosios šventės.

Balandžio 22 dieną parapijoje vyko Šv. Jurgio atlaidai ir mūsų mažųjų krikščionių Pirmosios Komunijos šventė. Nors oras nelepino, bet šiluma švietė veidai, sielas sušildė tėvelių palaiminimai. Tą dieną Pirmąją šv. Komuniją priėmė 37 jaunieji parapijiečiai.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune