Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2017 m. vasario 11 d., šeštadienis

„Tikėjimo ir Šviesos“ bendruomenių Šviesos šventė Kaune
KUR: Kaunas

Vasario 11 dieną, šeštadienį, į kasmetinę Šviesos šventę Kaune suvažiuos „Tikėjimo ir Šviesos“ bendruomenės iš visos Lietuvos – veikiančios Kaune, Klaipėdoje, Kretingoje Marijampolėje, Panevėžyje Šiauliuose, Vilniuje.

12 val. šv. MIŠIOS Kauno arkikatedroje bazilikoje (Vilniaus g. 1). Joms vadovaus bendruomenę lydintis kardinolas Audrys Juozas BAČKIS.

Paskui – šventinė programa arkivyskupijos salėje (Papilio g. 5, III aukštas).

Ką sieja šios „Tikėjimo ir Šviesos“ bendruomenės, kiekviena dar pasivadinusi savais vardais: Aušros žvaigžde, Garstyčios grūdeliu, Dievo sodu, Jūros žvaigžde, Jėzaus draugais, Dievo mažutėliais, Vynmedžiu, Galilėjos žvejais, Betanijos ir Nazareto?

Tai Jėzaus ir vieni kitų bičiuliai, nepabūgę savo ir artimųjų trapumo – įgimtos proto negalios, net atvirkščiai – atradę daug šviesos ir džiaugsmo būdami bendrystėje.

Trokštame tuo bendrystės džiaugsmu pasidalyti – ateikite jos pažinti, o galbūt ir susidraugauti!

Visi esate laukiami!

Vis labiau ir labiau nustembu atrasdamas, kad pažeidžiamiausi žmonės, – tie su negalia ir daugybė kitų, – yra gyvenimo šaltinis, kad jie yra tikrieji Dievo šaukliai. Jie griauna sienas, aptvėrusias mūsų širdis. Jie išlaisvina mus, kviesdami augti ir tapti plačios širdies vyrais bei moterimis.

(iš „Tikėjimo ir Šviesos“ įkūrėjo Jeano Vanier laiško bendruomenėms, 2016 m.)