Kalendorius

ĮVYKIAI:
Visuotinės Bažnyčios, Lietuvos, dalyvauja vyskupas, arkivyskupijos, tarnybos, centro, grupės.


2018 m. gegužės 16 d., trečiadienis

Kaune pristatomas filmas „Dvi karūnos“ apie šv. Maksimilijono Kolbės gyvenimą
KUR: Kaunas

18 val. laikinojoje „Romuvos“ kino salėje (Kęstučio g. 62, Kaunas).

Filmą pristatys scenarijaus bendraautoris, pranciškonų vienuolyno Nepokalianove spaudos atstovas brolis Jacek Staszewski. Michało Kondrato dokumentinė juosta su vaidybiniais elementais „Dvi karūnos“ – tai pirmasis filmas, atskleidžiantis iki šiol nežinomus lenko tėvo Maksimilijono Kolbės gyvenimo momentus – nuo vaikystės iki lemiamo sprendimo savanoriškai atiduoti gyvybę už kitą kalinį Aušvice.

Filmu siekiama priminti, o kai kuriuos žiūrovus galbūt supažindinti su aktyvia Lenkijos ir lenkų veikla ginant universalias vertybes Antrojo pasaulinio karo metais bei lenkų didvyriškumu negailint jėgų, o kartais ir gyvybės ginti kitus, dažnai kitataučius žmones.

„Dvi karūnos“ – tai filmas apie žmogų, siekusį pakeisti pasaulį. Tam tikra prasme jam tai pavyko, tačiau ne visiems žinoma nepaprasta šio žmogaus gyvenimo istorija. Maksimilijonas Kolbė buvo mažakalbis, tačiau žavėjo aplinkinius savo asmenybe. Filme, be kita ko, pristatoma jo veikla už Lenkijos ribų, atskleidžiami įvairiapusiai talentai. Dar paauglystėje Kolbė sukūrė novatorišką įrenginį, daug tobulesnį už anuometinį telegrafą. Mažai kam žinoma, kad jis buvo suprojektavęs net aparatą, skirtą judėti tarp planetų. „Dvi karūnos“ atskleidžia nuostabų vienuolio protą ir atsidavimą jo paties Nepokalianove ir Japonijoje įkurtų vienuolynų veiklai.

Filmas lenkų kalba su lietuviškais titrais. Įėjimas su nemokamais kvietimais (galima atsiimti kino teatro kasoje).

Organizatoriai: Lenkijos institutas Vilniuje, Jono Pauliaus II piligrimų centras; partneriai: „Romuvos“ kino centras, portalas Bernardinai.lt

...