Lietuvos CARITAS apie vasario 8-ąją – MALDOS IR APMĄSTYMŲ APIE PREKYBĄ ŽMONĖMIS DIENĄ
Paskelbta: 2023-02-06 18:29:31

Vasario 8-ajai, Maldos ir apmąstymų apie prekybą žmonėmis dienai, Lietuvos Caritas išplatino pranešimą „Į vergiją parduota vaikystė ir žinia prekybos žmonėmis aukoms“.

„Šv. Bachitos mirties dieną – vasario 8-ąją – visame pasaulyje maldoje prisimenami milijonai nukentėjusiųjų ir kenčiančių nuo prekybos žmonėmis: išnaudojamų prostitucijai, darbui vergiškomis sąlygomis, vaikų pornografijai, organų donorystei, surogatinei motinystei ir kitokiai žmogaus orumą trypiančiai vergijai“, – sakoma Lietuvos Carito pranešime.

Jame rasime ir šv. Juozapinos Bachitos (Giuseppinos Bakhitos), pirmosios juodaodės moters, kurią šventąja paskelbė popiežius šv. Jonas Paulius II, vergovės istoriją, ir popiežiaus Pranciškaus atsaką į šiuolaikinę vergiją – prekybą žmonėmis, ir šios dienos maldos intencijas.

Visą pranešimą kviečiame žr. caritas.lt >> 

Kas ir kodėl visų pirma nukenčia nuo išnaudotojų ir koks atsakas turėtų būti į žmogaus orumo paniekinimą?

Tą pačią vasario 8 dieną vyks nuotolinis visiems atviras renginys „Karas Ukrainoje ir nelegali migracija – rojus prekybai žmonėmis? Kaip apsaugoti pažeidžiamiausius“.

Apie tai kalbės policijos, Valstybinės darbo inspekcijos pareigūnai, prekybos žmonėmis aukoms padedantys Carito darbuotojai, dvasininkai.

Visiems atviras Zoom renginys vasario 8 d.  nuo 15 val. bus transliuojamas Lietuvos Carito feisbuko puslapyje: https://www.facebook.com/caritaslt

 

 

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune