Kovo 25–26 d. Kaune – „24 VALANDOS VIEŠPAČIUI“
Paskelbta: 2022-03-18 16:03:11

Kviečiame į maldos ir atgailos laiką – „24 valandas Viešpačiui“ – Kauno Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčioje (greta įėjimo į arkivyskupijos kurijos kiemą).

Bažnyčia bus atvira nuo penktadienio, kovo 25 d., 9 val. ryto iki šeštadienio, kovo 26 d.,  9 val.

Vyks Švč. Sakramento adoracija, bus galima susitikti su kunigu pokalbio ar Sutaikinimo sakramento. Šeštadienį, kovo 26-ąją, 8 val. iniciatyva „24 valandos Viešpačiui“ bus užbaigta šv. Mišiomis.

„24 valandos Viešpačiui“ – tai popiežiaus Pranciškaus kvietimas ir iniciatyva kasmet prieš IV Gavėnios sekmadienį visą parą skirti Viešpačiui vyskupijų katedrose ar kitose bažnyčiose. Pirmą kartą „24 val. Viešpačiui“ vyko per 2014 metų Gavėnią. Šis 24 valandų maldos laikas skirtas Švenčiausiojo Sakramento adoracijai, Atgailos sakramentui ir susitaikymui su Dievu.

Šiemet, vykstant karui Ukrainoje, kovo 25 dieną, 18 valandą (Lietuvos laiku) per Atgailos pamaldas Šv. Petro bazilikoje popiežius Pranciškus paaukos Ukrainą ir Rusiją Nekalčiausiajai Marijos Širdžiai.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune