Šiluvos atlaiduose pristatomas arkivyskupijos bažnyčių interaktyvusis terminalas, dailininkės Albinos Žiupsnytės kūryba
Paskelbta: 2018-08-29 15:28:11

 

Per atlaidus Šiluvoje, Piligrimų informacijos centre, bus galima pažiūrėti  interaktyvųjį terminalą, šiuolaikiškai ir linksmai pasakojantį apie 9 seniausias Kauno bažnyčias. Projektą pristato Kauno apskrities Viešoji biblioteka ir Kauno arkivyskupija.  Projekto autorė – Rimantė TAMOLIŪNIENĖ. Šis projektas jau buvo pristatytas Kauno rotušėje, Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje, HANZOS dienose Kaune ir kt. 

Šiluvoje, Piligrimų informacijos centre, rengiama ir  dailininkės, knygų iliustratorės ALBINOS ŽIUPSNYTĖS karpinių paroda „Dvasingieji šešėliai“ (kuri vasarą veikė Kaune, Perkūno name).

Be to, parodoje pristatoma ir Albinos Žiupsnytės knyga DRUGIŲ KARALYSTĖ (išleido VšĮ Carito leidykla „Artuma“, 2018). Šių knygų bus galima įsigyti. 

„Grožis palengvina pasaulio vargus“, – teigia autorė, joje subtiliai kalbanti apie Dievo kūrinijos – gamtos pasaulio grožį ir tvarką, skatinanti džiaugtis juo, tausoti, atliepdama popiežiaus PRANCIŠKAUS mintį, kurią jis aktualiai kelia pasauliui savo enciklikoje Laudato si‘ (2015). Daugiau apie autorę >>

 

 

 

 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune