ŠILINĖS: knygų pristatymai, sakralinės muzikos koncertai ir kiti susitikimai (pildoma)
Paskelbta: 2019-09-02 18:44:32

RUGSĖJO 7 d.

14 val. Piligrimų informacijos centre Šiluvoje vyks Nikolaas Sintobino SJ knygos „Apie jėzuitus – ir nerimtai. Humoras ir dvasingumas“ („Magnificat leidiniai“) pristatymas. Dalyvauja: kun. Eugenijus Puzynia, kun. Mindaugas Malinauskas, Jūratė Grabytė. Kviečia „Magnificat leidiniai“ . 

Ar Dievas turi humoro jausmą? Ar Jėzus buvo linksmas žmogus? Ar humoras svarbus krikščioniui ir ką bendra tai turi su dvasingumu?

Knygoje smagiai pasakojama, kaip jėzuitai gyvena, meldžiasi ir dirba. Jos autorius puikiai derina tikslią informaciją ir paprastą pasakojimą, iš kurio sužinome nemažai dalykų apie šv. Ignacą Lojolą, pirmuosius jėzuitus ir tai, kas jėzuitai yra šiandien. Ji išleista minint jėzuitų misijos Lietuvoje 450 m. jubiliejų.

Daugiau apie ignaciškąjį dvasingumą, jėzuitų gyvenimo aspektus ir humorą skaitykite čia >>.

RUGSĖJO 14 d.

14 val. Piligrimų informacijos centre vyks arkivyskupo Liongino Virbalo SJ knygos „Šventoji Žemė. Dvasinis vadovas piligrimams“ pristatymas. Renginio metu susitiksite su knygos autoriumi ir Jono Pauliaus II piligrimų centro vadovu Mantu Kuraičiu. Galėsite išgirsti išskirtines jų patirtis ir sužinoti svarbiausias piligrimystės vietas. Kviečia „Magnificat leidiniai“ 

 „Šventoji Žemė. Dvasinis vadovas piligrimams“ – išskirtinis leidinys, parengtas arkivyskupo Liongino Virbalo SJ ir „Magnificat leidinių“. Jame ne tik pateikiama keliautojui aktuali praktinė ir kultūrinė informacija, bet tekstai šv. Mišioms, maldos ir meditacijos, susijusios su konkrečiomis Šventosios Žemės vietomis, daug dėmesio skiriama tarpreliginiam dialogui.

15.30 val. Piligrimų informacijos centre susitikimas su misionieriumi Ruandoje kun. Hermanu Šulcu. 

19 val. Sakralinės muzikos koncertas „Ave Maria“. 

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune