Atsinaujinimo diena Šv. JUOZAPAS UNIVERSITETE akademinei bendruomenei (gegužės 8 d. nuotolinė)
Paskelbta: 2021-04-20 13:07:36

Kauno arkivyskupijos akademinės sielovados komanda gegužės 8 dieną, šeštadienį, akademinei bendruomenei  pristato Atsinaujinimo dieną „Šv. Juozapas universitete“.

Popiežiui Pranciškui 2021 metus paskelbus Šventojo Juozapo metais, kviečiame pažvelgti į šį šventąjį ir apmąstyti, kuo jis gali įkvėpti dirbančius bei besimokančius universitete. Tai pažintis su šventuoju, kuris Šventajame Rašte nėra labai iškalbus, bet be jo negalime įsivaizduoti krikščionybės istorijos. Iš arčiau pažvelgsime ir pamatysime, kuo jis gali būti svarbus  akademiniam gyvenimui šiandien. Renginio dalyvių lauks trys pranešimai.

Pirmąjį mokymą „Nustebintas balso iš viršaus“ pristatys kun. Rastislavas Dluhý. VDU kapelionas pasidalins, kaip kiekvienas galime išgirsti Dievą šiandien. Tikras ryšys su Dievu – tai galimybė išgirsti Jo balsą. Šv. Juozapas girdėjo Jo balsą. Girdėjo, nes klausėsi. Suprato, kad tie žodžiai, girdėti sapne, – tikrai iš Dievo, nes Jį girdėjo ne pirmą kartą. Mes galime įstoti į Juozapo Dievo žodžių klausymosi mokyklą.

Antrajame mokyme „Įžymybės šešėlyje“ kun. Peteris Hertelis kvies apmąstyti šv. Juozapo svarbą. Atrodo, kad šv. Juozapas, palyginus su kai kuriais aktoriais ar dainininkais, nėra niekuo ypatingas. Būtent todėl jis mums padeda suprasti paprastų žmonių svarbą. Jo šviesoje pažvelgsime į mūsų santykius, darbą, atsakomybę, kad mūsų gyvenimas taptų kuo geresne ir didesne dovana.

Trečiajame renginio susitikime KTU studentų atstovybės prezidentė Kristė Skaudaitė ir Vilniaus universiteto absolventas, Kunigų seminarijos auklėtinis Linas Braukyla leisis į diskusiją ir kvies apmąstyti 7 žlugusius lūkesčius, su kuriais neretai susiduria studentai studijų laikotarpiu. Tikslai, kuriuos sąmoningai ar nesąmoningai keliame savo studijoms: a) rasti, ką prasminga galėsiu veikti gyvenime; b) užmegzti svarbius ryšius, sukurti tinklą savo karjerai; c) patirti studentiško gyvenimo smagumą; d) įvykdyti kūrybines idėjas; e) įsitraukti į viešąjį gyvenimą; f) rasti mylimą žmogų; g) pažinti, kas tikrai svarbu, ir nuspręsti, kuo tikiu. Dažnos studijos žymi visų šių lūkesčių žlugimą. Kiek iš jų pasiekiau aš? O kokie atradimai lūkesčius viršijo? Apie tai kalbėsis Kristė ir Linas.

Dienos programoje bus laiko stabtelėti ir pokalbių ar išpažinties galimybei, o renginio programą užbaigsime švęsdami Šventąsias Mišias.

Bus galimybė susitikti gyvai 16.30-17.45 val. su kapelionais (Papilio g. 5 salėje, III a.) norint priimti Sutaikinimo sakramentą ar turėti dvasinį pokalbį. Tačiau esant pandemijos situacijai prašoma užpildyti  šią registracijos formą >>  

Renginys bus transliuojamas Kauno arkivyskupijos Youtube ir FB kanalais.
Renginio nuoroda FB >>

YouTube >> 

Kauno akademinės sielovados informacija
 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune