Knygų mugėje – garsas apie Dievo tarnaitės Elenos Spirgevičiūtės dienoraščius (2022 02 25)
Paskelbta: 2022-03-04 12:50:56

 

Vasario 25 d. vakarą susitikime su mugės lankytojais buvo pristatytas Dievo tarnaitės Elenos Spirgevičiūtės dienoraštis „Kai žemė dangų bučiavo“.Knygą išleido VšĮ Caritas „Artumos“ leidykla (2021).

„Tai žmogaus brandos istorija“, – kalbėjo susitikime Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas, pabrėždamas evangelinį radikalumą, kurį Elena Spirgevičiūtė liudijo labai ankstyvoje jaunystėje (dienoraštis buvo rašomas jai būnant 15–17 metų), ir tai, jog Kauno arkivyskupijoje rengiamas jos beatifikacijos bylos (pradėtos 2000 metais) dokumentų sąvadas, kuris bus teikiamas Šventųjų skelbimo kongregacijai.

„Šventieji skelbiami dėl mūsų pačių“, – sakė vyskupas Algirdas Jurevičius ir atkreipė dėmesį į likusius šio dienoraščio nuorašus, nes jis būdavo perrašinėjamas, tekstais buvo dalijamasi kaip itin vertingais ir ypač svarbiais Elenos bendraamžiams.

„Man norėjosi parodyti, kad Elena buvo laisvos Lietuvos vaikas“, – dalijosi dailininkė Silvija Knezekytė apie sumanymą panaudoti šios knygos dizainui tarpukario Lietuvos moderniojo meno detales.

Pristatymo vaizdo įrašas –  „Artumos“ feisbuko paskyroje .

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune