Jonavos dekanate pavasariškai nuaidėjo „Užtvirtink“ sutvirtinamiesiems (2022 03 26)
Paskelbta: 2022-04-05 20:56:04

Nuotraukos – Urtės Šedvilaitės

Kovo 26 d. kartu su pavasario vėjais nuaidėjo „Užtvirtink“ Jonavos dekanate.

„Būdama paauglė pasirinkau atsikelti sekmadieniais. Keltis į šv. Mišias. Lengva nebuvo, bet apsimokėjo“,– apie tikėjimo kelionę su sutvirtinamaisiais dalijosi socialinių tinklų jaunesnioji projektų vadovė Karolina Sragauskaitė.

Kartu su Karolina savo tikėjimą liudijo keturių vaikų mama, mylinti žmona bei geografijos ir tikybos mokytoja Vaida Tamelienė, tikybos mokytojas ir komikas Justinas Visickas.

Kunigas Vincentas Lizdenis šv. Mišių metu drąsino, kad Kristus priima mus žaisti kartu, net žinodamas, jog mums daug kartų nepasiseks. Priešingai nei kiemo draugai. Čia kaip ir sūnaus palaidūno tėvas, kuris jau išleisdamas sūnų žinojo apie jo nesėkmę. Bet pasitikėjo. Maža to – apsidžiaugė jam sugrįžus. Dievas tikrai žino mūsų gyvenimo tikrovę, bet kviečia į abipusį pasitikėjimą. Net jei priėmę Sutvirtinimo sakramentą dar daugybę kartų susimausime ir jei mums jau dabar atrodo, kad nepajėgsime liudyti savo tikėjimo klasiokams, draugams, tėvams – Dievas ir tai žino. Bet nepaliauja pasitikėti.

Gausių dovanų sąraše rikiuojasi savanoriai, šeštadienio dieną „žongliravę“ atidžiais meilės darbais. Jonavos dekanas, Šv. apaštalo Jokūbo parapijos klebonas kunigas Virginijus Birjotas savanorius apdovanojo gardžia vakariene, o Kulvos ir Žeimių parapijų klebonas kunigas Rytis Gurkšnys SJ paruošė jaunuolius sąžinės peržvalgai. Komplimentų vertos Jonavoje bei Žeimiuose tarnaujančios katechetės Inga Petrikonienė ir Larisa Umbrasienė. Už juoko užkratą nepertraukiamai šypsomės teatro studijai „Impro Kaunas“.

Kauno arkivyskupijos Jaunimo centras

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune