Vilties liepsnelė iš Šiluvos, kur ji įžiebta su patyrusiais karo siaubą
Paskelbta: 2022-04-27 14:29:49

Šiluvos šventovėje sklinda viltis, nes ši privalo sklisti, nepaisant siaubo, kuris prieš porą mėnesių sukaustė pasaulį. Nepaisant nežinios, nusivylimo, pykčio, įsiūčio ir nevilties – tokiais momentais Šiluva turi būti užuovėja, kuri leidžia širdžiai nurimti.

Kuomet pakrinkame sudėtingose situacijose, dažnai imame ne tik ieškoti šviesos, tačiau mėginame ja būti. Nenuostabu, jog troškimas pagelbėti savo artimui šiandien karštai liepsnoja daugelio lietuvaičių širdyse. Todėl karo pabėgėliams pasiekus Šiluvą, prabėgus desperatiškam norui pulti guosti, verkti, gailėti, Piligrimų centre gimė projektas, kuris pats tapo šviesos simboliu.

Mažame miestelyje, tačiau didelės reikšmės šventovėje Šiluvos piligrimų centro komanda drauge su žmonėmis iš Ukrainos ėmė lieti natūralaus vaško žvakes su piligrimų iš kelionių parvežtais natūraliais aliejais. Todėl jau dabar Šiluvoje galite įsigyti natūralių žvakių, kurios skleidžia ne tik šviesą, tačiau ir viltį bei tvirtą tikėjimą, jog šviesa spindi tamsoje ir tamsa nepajėgi užgožti šviesą.

Tebūnie tai mažas žingsnis palaikymo link, tačiau didelis gėrio troškimas drauge su tais, kurie išgyvenę siaubą, bet vis dar gali dalytis gėriu su mumis. Tad atvykite ir atraskite Šiluvoje su meile ir viltimi lietas žvakes bei dalelę šios šilumos ir tikėjimo parsivežkite namo.

Kviečiame įsigyti skirtingo dydžio bei dizaino žvakes ir susipažinti su jų kūrėjomis Šiluvos piligrimų centre, M. Jurgaičio 17A, Šiluva, Raseinių rajonas.

Šiluvos piligrimų centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune