Jaunuolių Sutvirtinimas bei misijų žinia miesto benamiams (2022 06 01)
Paskelbta: 2022-06-02 15:08:45

Nuotraukos – Misijų savaitės organizatorių

Kauno arkikatedroje toliau tęsiantis Misijų savaitei (šv. Mišiose kasdien 8 ir 18 val. su misijų pamokslais ir kita programa), jos laiką naujai palaimino viso būrio jaunų žmonių priimtas Sutvirtinimo sakramentas, kurį birželio 1 d. vakarą šv. Mišiose jiems suteikė Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas.

Šį vakarą arkikatedroje besirenkančius jaunus žmones, kuriuos  parapijoje rengė Sutvirtinimui Jono Pauliaus II bendruomenė, taip pat jų Sutvirtinimo tėvus, artimuosius, draugus pasitiko minėtos bendruomenės šlovintojai, giedoję Švč. Jėzaus Širdies litaniją pagal seną ir gerbiamą mūsų bažnyčiose birželio mėnesio tradiciją.

„Jūsų sąmoningas „taip“ šiuo Sutvirtinimo sakramento priėmimu tęsia tą tikėjimo kelionę, kurią pradėjo jūsų tėvai, seneliai“, – sakė arkivyskupas, sveikindamas jaunuolius Mišių pradžioje ir pasidžiaugdamas, jog per šį Sutvirtinimą – kiekvieno išgyvenamas asmenines Sekmines – arkikatedra Misijų savaitėje dar gyviau  sualsuoja besiartinančių Sekminių laukimu.

Sutvirtinamuosius toliau kalbindamas homilijoje, arkivyskupas kalbėjo apie tą galią iš aukštybių, kuri aplanko kiekvieną, atvira širdimi priimantį Dievo Dvasios dovanas. Šventosios Dvasios galia žmoguje skleidžiasi kaip meilė, džiaugsmas, taika romumas ir kiti vaisiai. Tai padeda kurti visai kitokią bendrystę, ne šio pasaulio – tarsi „viena koja“ jau būnant danguje.

„Šventoji Dvasia yra tiesos ir laisvės nešėja“, – sakė arkivyskupas jauniems žmonės, padrąsindamas juos, jei tektų patirti bendraamžių priešiškumą, laisvai ir tvirtai, lengvai ir su humoru kalbėti apie savo tikėjimą.

Dalytis tikėjimu toliau kviečia Misijų savaitės programa (šeimos ir jauni žmonės į ją ypač kviečiami birželio 3 d. vakarą). Miisjų rengėjai ir apsilankantys bent vienoje programos dalyje liudija, jog tai tikrai yra Dievo dovanojamas laikas. Atrandama naujų būdų ir erdvių, kaip ir kur galima dalytis tuo, ko sklidinos širdys.

Birželio 1 d. Misijų savaitės komanda pakvietė pasidalyti viltimi arkivyskupijos institucijų bendradarbius, o vėliau lankėsi Carito dienos centre „Ateik“, kur kasdien namų šiluma stengiamasi pasidalyti su benamystę ar sunkias gyvenimo sąlygas patiriančiais asmenimis.  

„Ačiū už įkvepiantį ir nuoširdų susitikimą, kurio metu jie šlovino VIEŠPATĮ slovakų kalbos giesmėmis. Pantomima atvaizdavo tikėjimo kelionę ir paliudijo tai, kuo patys tiki“, – perteikė socialinę atskirtį išgyvenančių žmonių nuotaiką po susitikimo minėto centro bendradarbių FB įrašas.

Tą vakarą misijų žinia dalytasi ir aplankant žmones, kalinčius Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje.

Birželio 2-oji diena Misijose skirta Eucharistijos ir Bažnyčios apmąstymui su šlovinimo, adoracijos laiku.

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune