Gyvosios piligrimystės diena Šiluvoje
Paskelbta: 2022-06-28 09:41:56

Nuotraukos – Juozo Kamensko

Birželio 18 dieną, švęsdami Gyvosios piligrimystės dieną Šiluvoje, su 150 piligrimų keliavome keturiais maršrutais ir nuėjome beveik 60 km maldos ir žmogiškosios bendrystės kelią. 

Jaunimas kartu su Pašaukimų sielovados bendradarbiais į Šiluvą atkeliavo 11 kilometrų nuo nuo Tytuvėnų. Studentai kartu su arkivyskupu Lionginu Virbalu ir Kauno akademinės sielovados komanda nuėjo net 21 km maršrutu iš Šiaulės kalno į Šiluvą. Šeimos keliavo kartu su klieriku Jonu Urbu, Kauno arkivyskupijos Šeimos centru ir su pačiais mažiausiais piligrimais įveikė 9 km kelią maršrutu Betygala–Dvarviečių k (apie šį žygį plačiau >>). Suaugusieji, lydimi kunigo Artūro Kazlausko, į Šiluvą keliavo nuo Lyduvėnų 16 km atstumą.

Dėkojame kiekvienam keliavusiam drauge, lydėjusiems kunigams, kurijos institucijoms ir organizacijoms bei visiems, kurie patarnavo žygiuose ir šv. Mišiose Šiluvoje.

Jūsų atviros širdys stiprina ir mus! Žygio batų toli nepasidėsime – nekantraujame drauge leistis į naujus nuotykius!

Už įamžintas akimirkas labai dėkojame Juozui Kamenskui.

Jono Pauliaus II piligrimų centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune