Malda už karitatyvinės ir socialinės misijos bendradarbius bei visus stokojančius (2022 10 12)
Paskelbta: 2022-10-13 19:00:31

Nuotrauka – arkivyskupijos Carito

„Arkivyskupo kvietimu šiandien dėkojame Dievui už žmones, kurie imasi karitatyvinių darbų, ir tuos, kurie stokoja, kad mūsų širdys būtų pastabesnės“, – sakė arkivyskupo sekretorius, kurijos vicekancleris kunigas Vincentas Lizdenis, spalio 12-ąją Kauno arkikatedroje vadovavęs trečiadienio maldos vakaro Eucharistijai su sielovados bendradarbiais, ypač tarnaujančiais karitatyvinėje Bažnyčios misijoje.

Šį vakarą Rožinio malda pradėjo arkivyskupijos Carito bendradarbiai, kurie buvo parengę ir Eucharistijos Visuotinius maldavimus, apimančius plačią Carito bendruomenę parapijose bei dekanatuose ir geradarius, taip pat ir savo kolegas  kitose karitatyvinėse ir socialinėse organizacijose, kad visi nepristigtų jėgų, kantrybės ir prasmės darbuotis vargstančiųjų labui.

Homiliją sakęs kunigas Vincentas atkreipė dėmesį, kaip svarbu branginti ir išsaugoti krikščioniškąją sampratą apie kūną ir dvasią, tai yra apie žmogaus kūno ir dvasios vienovę. Sudėtinga čia išvengti dualizmo, tačiau būtent kūno ir dvasios atskyrimas yra velnio „vizitinė kortelė“. Kristus yra tobulos kūno ir dvasios vienovės pavyzdys. Šioje vienovėje skleidžiasi šventumas, kuriam esame pašaukti. Homilijos mintimi, nors kartais ir nepavyktų, tas pašaukimas yra neatšaukiamas.

Eucharistiją švenčiančiai bendruomenei skelbę maldavimus arkivyskupijos Carito bendradarbiai kvietė melstis ir už popiežių Pranciškų, ir visus ganytojus, kad ištikimai skelbtų pasauliui beribę Kristaus meilę, taiką ir gailestingumą silpniausiems. Taip pat melstasi už valdžios ir visuomenės vadovus, kad didintų visuomenės sutelktumą ir solidarumą dabarties iššūkiuose,

Malda buvo užtarti karo Ukrainoje paliesti žmonės bei stiprinta viltis stokojančių žmonių, ypač tų, kurie neturi net stogo virš galvos.

Spalio 19-osios trečiadienį maldos vakaras skiriamas šeimoms ir šeimų, sužadėtinių palydėtojams, organizacijoms >>

 Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune