Jaunimą į bendrystę ir pažinimą siejo Šeimos centro „Pažink save“ programos savaitgalis (2022 10 07–09)
Paskelbta: 2022-10-14 08:19:37

Nuotraukos – arkivyskupijos Šeimos centro

Spalio 7–9 d. vyko „Pažink save“ programos savaitgalis jaunimui Kulautuvos svečių namuose. Šie namai įsikūrę atokiau nuo miesto šurmulio ir automobilių, todėl dalyviai be rimtų užsiėmimų turėjo galimybę pasigėrėti kūrinijos grožiu ir ramybe.

Susirinkę jaunuoliai klausė paskaitų apie savivertę, kiekvieno žmogaus unikalumą, vertybes, šeimos įtaką besiformuojančiai asmenybei. Kokie yra skirtumai ir panašumai tarp skirtingų lyčių? Kokia riba tarp meilės ir įsimylėjimo? Ar verta laukti iki Santuokos? Kokie veiksniai veda į klaidingą savęs suvokimą? Šie ir panašūs klausimai buvo nagrinėjami savaitgalio metu.

Šeštadienio vakarą sutuoktinių pora pasidalijo savo liudijimu, kuris gražiai apjungė iki tol nagrinėtus klausimus. Paskaitų ciklą užbaigė temos „Gyvybė“ ir „Vaisingumas“. Jas aptariant buvo kalbama apie savo vaisingumo pažinimą ir lytinių santykių pasekmes, kurias visada geriau ir džiaugsmingiau išgyventi su tinkamu žmogumi ir tinkamu laiku. Jaunuoliai bendravo, žaidė stalo žaidimus, vyko filmo vakaras, pasidalijimas gyvenimo patirtimi. Valgymas kartu, dainos ir šokiai suteikė daug džiaugsmingų emocijų.

Savaitgalis buvo siejantis į bendrystę ir vedantis prie savęs ir kito pažinimo. Temas vedė ir savaitgalyje tarnavo kaip savanoriai Evaldas Ačas, Aušrinė Klapatauskaitė, Lukas Keturakis, Robertas ir Aušrinė Petrikai, Ringaudas Palubinskas ir Jūra Jūronienė.

Keletas atsiliepimų:

Man labai patiko gilintis į lytiškumo temas, geriau pažinti save ir priešingą lytį. Buvo aktualu, nes išsinešu informaciją, kuria labiau galiu pagrįsti savo įsitikinimus ir nuomonę diskusijose. Ačiū savanoriams už laiką kartu.

Man patiko bendravimas su žmonėmis, kurie yra bendraminčiai ir turi panašias vertybes. Ačiū už suteiktą informaciją. Ji buvo naudinga ir reikalinga. Pritrūko daugiau laiko grupelėse.

Buvo aktualu temos apie meilę, apie šeimos kūrimą. Supratau, kad sukūrus šeimą turėsi draugą visą gyvenimą. Labai draugiški visi savanoriai. Truputį maistas nepatiko.

Pirmą kartą buvau tokioje stovykloje. Buvo labai smagu, draugiška aplinka, skanus maistas, daug veiklų. Antrą dieną jaučiausi kaip namie.

Už paramą dėkojame Lietuvių katalikų religinei šalpai.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune