Seminaras ugdytojams: kaip būti atsparesniems iššūkiuose ir krizėse (2022 11 04)
Paskelbta: 2022-11-07 15:49:53

Nuotraukos – Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro

Lapkričio 4 d. įvyko pirmasis seminaras ugdytojams iš ciklo „Atspari asmenybė – ugdymas ir prevencija“. Seminarą vedė Kauno arkivyskupijos kurijos Sielovados skyriaus vadovė licencijuota Xpand lektorė Vaida Spangelevičiūtė-Kneižienė. Remdamasi tarptautinės kampanijos Xpand medžiaga ir dalydamasi savo asmenine patirtimi, lektorė kvietė seminaro dalyvius drąsiai prisiimti atsakomybę už Dievo mums padovanotą gyvenimą kaip ištvermingą maratoną, o ne kaip trumpų distancijų bėgimą.

Šviesūs ir augti nusiteikę dalyviai visą dieną klausėsi mokymų, atliko praktines užduotis, turėjo galimybę pasidalyti savo patirtimi.

Pirmojoje dalyje lektorė palaipsniui atskleidė 7 kriterijus, kurie stiprina ir palaiko asmens atsparumo lygį patiriant stresą, netektis, sukrėtimus bei krizes. Vienbalsiai buvo nutarta, kad iššūkių išvengti nepajėgsime, bet galime būti kiek įmanoma geriau pasirengę juos brandžiai išgyventi.

Į savo kasdienybę kiekvienas išsinešė ne vieną naują nuostatą, mintį, įgūdį, o gal net vidujai besiformuojantį atsparumą, ugdantį kasdienės rutinos pakeitimo planą.

Tolesniuose susitikimuose, kurie vyks 2023 m. sausio 4 d. vasario 15 d. ir balandžio 12 d., seminarų dalyviai toliau gilins ne tik teorines žinias, bet ir turės galimybę integruoti naujus įgūdžius į savo asmeninį bei profesinį gyvenimą.

 Kauno arkivyskupijos Katechetikos centro informacija

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune