Kauno arkivyskupijos komanda Pasaulinėje lyderystės konferencijoje: Viešpats ne kartą nustebino
Paskelbta: 2022-11-17 13:25:58

Lapkričio 11–12 d. Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas kartu su kurijos, Katechetikos centro, Carito, akademinės sielovados ir Misijų mokyklos bendradarbiais dalyvavo Pasaulinėje lyderystės konferencijoje (PLK) Klaipėdoje.

Jau 13-oji konferencija, į kurią buvo susirinkę daugiau nei 400 lyderių, šiais metais pasirinko temą „Įgarsink savo viziją“. PLK organizatoriai kvietė dalyvius gilintis į tokias temas, kaip lyderystės paradoksas, pokalbių strategijos, kritinės empatijos svarba, mokslas apie augimą skatinantį mąstymą, o svarbiausia – keisti galvoje skambantį „takelį“ ar ieškoti vienybę skatinančių planų bei mokytis vadovauti atsiliepiant į žmonių poreikius. Daug dėmesio buvo skirta ne tik diskusijoms prie stalų, bet ir maldai, liudijimams, pokalbiams.

Viename iš jų – panelinėje diskusijoje apie vienybės skatinimą – dalyvavo ir arkivyskupas Kęstutis Kėvalas drauge su liuteronų vyskupu Mindaugu Sabučiu ir pastoriumi Gabrieliumi Lukošiumi.

Šioje konferencijoje nebuvo pamirštos įvairios socialinės temos, suorganizuota diskusija apie globą, skambėjo Ukrainos karą išgyvenančių žmonių liudijimai, muzikos kūriniai, po kurių organizuota rinkliava, padėsianti įgalinti  jaunuosius Ukrainos lyderius vėl iš naujo tiestis ir prisiimti atsakomybę už šalies atkūrimą. Tikriausiai nei vieno nepaliko abejingo ne tik Ukrainos tema, bet ir Ievos Krivickaitės, organizacijos „Ne apie mane“ įkūrėjos, pasidalijimas.

Konferencijoje netrūko juoko, diskusijų, maldos, tikrumo ir nuoširdumo. Šios dvi dienos tikrai padėjo pasisemti įkvėpimo ir... niekuo nesirūpinti, nes puikus būrys savanorių rūpinosi viskuo – nuo logistikos iki geros nuotaikos sukūrimo pasitinkant ir išlydint. Labiausiai nustebino tai, kad vieni iš pagrindinių valdybos narių prie įėjimo pasitiko ir sveikinosi su visais atvykusiais. Tokia maža smulkmena, bet kaip gera jaustis laukiamam ir priimtam.

Mūsų komandai, apsistojusiai pranciškonų svečių namuose, šeštadienio rytas prasidėjo bendra malda drauge su ganytoju ir broliais pranciškonais, po kurių br. Benediktas Jurčys pakvietė visus apžiūrėti parodos.

Tad dvi konferencijos dienos buvo pripildytos prasmingo turinio ir bendrystės, buvimo džiaugsmo ir Dievo malonės gausos. Viešpats nustebino, – ne vienas ir ne kartą ištarėme.

Primename, kad norintieji dar šiais metais, lapkričio 25–26 d., gali dalyvauti PLK konferencijoje nuotoliniu būdu (daugiau informacijos žr. lyderiams.lt)

Vaida Spangelevičiūtė-Kneižienė,

Kauno arkivyskupijos kurijos Sielovados skyriaus vadovė

 

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune