Maldos vakare už miestą ir arkivyskupiją: tepripildo Jėzus mūsų gyvenimą šviesos (2022 12 29)
Paskelbta: 2022-12-31 11:31:38

2022 metams skaičiuojant paskutines dienas gruodžio 29 d. vakare Kauno Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčioje vyko šlovinimo malda už miestą bei arkivyskupiją „Jei tiki, kad Dievas gali, ateik“, patikint į mylinčio Dievo rankas visus džiaugsmus ir rūpesčius. Šiame laike visi buvo kviečiami ateiti ir pagarbinti užgimusio Jėzaus!

Kunigas redemptoristas Peteris Hertelis savo maldoje akcentavo, kad „atnešame, Viešpatie, Tau visus žmones, kurie yra šiame mieste, kurie nepažįsta Tavo meilės, Tavo šviesos. Prašom šviesos, kuri apšviestų. Tegul pripildo mūsų gyvenimą šviesos, tikėjimo dovanos. Tu esi šviesa visame pasaulyje“.

Kiekvienas, stabtelėjęs maldai, buvo kviečiamas dėkoti ir ateiti prie prakartėlės užgimusio Jėzaus, kur Jis, pakėlęs rankeles, prašo kiekvieno: „Paimkite mane, priglauskite, aš čia, su jumis. Ir per amžius būkite drąsūs, laisvi, nuoširdūs ir tikrai nebijokite...“ Jėzus iš visko jau mus išvadavo, tačiau kad galėtų giliau tai suprasti, maldos dalyviai buvo kviečiami ne tik Jėzų pagarbinti, bet ir pagerbti Mariją su Juozapu, apmąstyti angelų ir piemenų vaidmenį.

Bažnyčioje pastatytame dubenyje buvo paruoštos įvairios Šventojo Rašto eilutės. Kiekvienas norintis galėjo pasiimti bent dalelę Dievo žodžio, kuris lydėtų kasdienybėje ir būtų paguoda bei viltis.

Maldoje buvo ypač palydėti tie, kurie negalėjo fiziškai prisijungti savo buvimu, ypač šiuo laiku, kai itin daug sergančiųjų. Užtarti visi tie, kurie neturi gyvenimo prasmės, nemato šviesos ir yra apgaubti tamsos, kviečiant prisiminti, kad tikroji Šviesa atėjo į kiekvieno gyvenimą mažo Kūdikėlio pavidalu.

Tokie maldos vakarai, pavadinti „Jei tiki, kad Dievas gali, ateik“ už miestą ir arkivyskupiją, į kuriuos kviečia Misijų mokyklos komanda, tėvai redemptoristai ir Kauno kunigų seminarijos bendruomenė, jau beveik dešimt metų vyksta kiekvieną paskutinį mėnesio ketvirtadienį seminarijos bažnyčioje.

Kviečiame Naujiems metams įsibėgėjant sausio 26 d. 18.30 val. susitikti Kauno Švč. Trejybės (seminarijos) bažnyčioje bendroje maldoje, kad galėtume stabtelėti ir išgirsti, ką Dievas mums nori pasakyti.

Misijų mokyklos informacija

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune