Susitikimus tęsia Sinodinio kelio darbo grupė: aptartas Sinodo žemyninis dokumentas (2023 01 12)
Paskelbta: 2023-01-12 20:08:29

Sausio 12 dieną kurijoje vyko Sinodinio kelio arkivyskupijoje darbo grupės posėdis, kuriame aptartas Vyskupų Sinodo žemyninio etapo darbinis dokumentas „Išplėsk savo palapinės erdvę“ (plg. Iz 54, 2). Pasidalyta įžvalgomis, kaip Sinodinis kelias arkivyskupijoje atrodo iš laiko perspektyvos ir remiantis minėto dokumento mintimis ir ko reikėtų žvelgiant į mūsų bažnytinę tikrovę.

Susitikimo dalyviai pritarė bendrai nuomonei, jog svarbu toliau ugdyti sinodiškumą, ypač spręsti dvasininkų ir pasauliečių tarpusavio bendravimo sunkumus ir ugdyti atvirumą. Svarbus rūpestis ir toliau turėtų būti žmonių įtraukimas ypač pasirūpinant tais, kurie vis dėlto lieka „už palapinės“ ribų, kad Bažnyčia būtų labiau įtraukianti, priimanti, ugdanti, ypač jaunus žmones.

Pabrėžta brangi sinodinė patirtis – kalbėtis, dalytis, kaip gyvename Bažnyčioje. Ir toks kalbėjimasis turėtų tapti nuolatinis. O „palapinės“ centre turi būti gyvasis Jėzus ir visų susitikimas su Juo, ir tai keistų žvilgsnį bei suvokimą.

Susitikime, be kita, pasidalyta lūkesčiu, jog minėtos darbo grupės pagrindu galėtų formuotis arkivyskupijos Pastoracijos taryba, kuri Kauno arkivyskupijoje kurį laiką nėra veikianti.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Kaip svarbu vėl naujai išgirsti nuostabią Kristaus PRISIKĖLIMO žinią ir švęsti drauge Velykų džiaugsmą! Dievo gailestingumas buvo parodytas mums, žemės keleiviams, kad pradžiugtų mūsų širdys, kad sustiprėtų mūsų viltis, apie kurią Tikėjimo išpažinime sakoma: „laukiu mirusiųjų prisikėlimo ir būsimojo amžinojo gyvenimo.“

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune