Kūčių vakarienė Kauno I dekanato „Caritas“ „Sriubos“ valgykloje (2012 12 24)
Paskelbta: 2012-12-26 10:53:40

Fotografijos ses. Viktorijos Maknauskaitės SJE

Fotografija ses. Viktorijos Maknauskaitės SJE

Gruodžio 24 d. rytmetį apie keturis šimtus kasdien Kauno I dekanato Caritas „Sriubos“ valgykloje besilankančių miesto gyventojų buvo pakviesti į Kūčių vakarienę laukiant šventų Kalėdų, kurių džiugioji Viešpaties artumo ir meilės žinia skirta kiekvienam žmogui, kad ir kokie skaudūs ir klaidūs būtų jo gyvenimo keliai.

Artėjančių Viešpaties Gimimo švenčių proga valgyklos lankytojus pasveikino čia kaip ir kasmet apsilankęs Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, Kauno I dekanato dekanas mons. Vytautas Grigaravičius, arkivyskupijos „Caritas“ direktorius kun. Virginijus Birjotas, Šv. Antano Paduviečio parapijos klebonas kun. Vytenis Vaškelis, taip pat miesto meras Andrius Kupčinskas, savivaldybės administracijos direktorė E. Gudišauskienė, Žaliakalnio seniūnijos seniūnas B. Girdauskas bei grupė kitų drauge atvykusių valdžios žmonių, ypač dirbančių socialinės rūpybos srityje. Stalą palaiminęs, kalėdaičiais pasidalijęs arkivyskupas linkėjo šventinio džiaugsmo, ramybės parnešti ir savo artimiesiems, į savo namus, o miesto meras linkėjo bent šiek tiek geresnių, viltingesnių ateinančių metų.

Fotografija ses. Viktorijos Maknauskaitės SJE

Kūčių vakarienę paruošė kasdien šiltu maistu varguolius maitinančios „Caritas“ „Sriubos“ valgyklos darbuotojos, joms talkino karitietės bei į pagalbą atėjusios jaunosios savanorės – Kauno „Saulės“ gimnazijos moksleivės, aplinką puošė Kauno dailės mokyklos moksleiviai.

Fotografija ses. Viktorijos Maknauskaitės SJE

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune