Ligonių dienos minėjimas arkivyskupijoje
Paskelbta: 2013-02-07 12:42:06

Šiais Tikėjimo metais popiežius Benediktas XVI pakvietė visą Bažnyčią ypatingai švęsti Pasaulinę ligonių dieną nuo vasario 7 iki 11 dienos. Idant šiųmetis Ligonių dienos šventimas neštų daugiau dvasinių vaisių, Šventasis Tėvas pakvietė Bažnyčią ta proga teikti visuotinius bei dalinius atlaidus (išsamiau apie tai žr. čia >>).

Atsiliepdami į šią popiežiaus ir Bažnyčios iniciatyvą Kauno arkivyskupijos ganytojai kviečia dekanus, parapijų klebonus ir visų gydymo įstaigų kapelionus sudaryti sąlygas savo bažnyčiose bei koplyčiose vasario 7–11 d. ypatingai paminėti Pasaulinę ligonių dieną.

Šį sekmadienį, vasario 10 d., šv. Mišių metu rekomenduojama supažindinti tikinčiuosius su Šventojo Tėvo laišku, skirtu tai progai (žr. čia >>), bei ypač melstis už ligonius bei juos slaugančius, o kur įmanoma – teikti Ligonių sakramentą arba laiminti tikinčiuosius.

Kauno arkikatedroje bazilikoje vasario 10 d. šv. Mišių pabaigoje visiems pageidaujantiems bus teikiamas asmeniškas palaiminimas. (Dėl stiprios gripo epidemijos ir griežto karantino Kauno klinikose administracijos prašymu teko atšaukti jau tradiciniais tapusius Pasaulinės ligonių dienos renginius; tačiau Klinikų kapelionai tarnauja įprasta tvarka, o šv. Mišios Klinikų Šv. Luko koplyčioje vyksta kasdien 14.30 val.)

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune