Kauno m. savivaldybės Šeimos taryboje – arkivyskupijos Šeimos centro atstovė
Paskelbta: 2013-02-15 14:10:36

Vasario 7 d. po ilgų diskusijų ir svarstymų Kauno savivaldybėje buvo išrinkta Šeimos taryba. Daugiau kaip 20 nevyriausybinių organizacijų pasiūlė savo delegatus į Šeimos tarybą, tačiau buvo nuspręsta išrinkti 12 atstovų iš NVO ir 6 iš savivaldybės institucijų. Į Šeimos tarybą išrinkta ir Kauno arkivyskupijos Šeimos centro atstovė – jo direktorė Jūratė Lenkuvienė.

Šios tarybos tikslas – stiprinti bendradarbiavimą tarp savivaldybės institucijų ir nevyriausybinių organizacijų, dirbančių su šeimomis arba joms atstovaujančių. Dar lapkričio mėnesį Socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymu buvo patvirtinti pavyzdiniai Šeimos tarybos nuostatai, o tokios tarybos jau susikūrė kai kuriose šalies savivaldybėse. Iniciatyvinė grupė net šešetą kartų rinkosi Kauno arkivyskupijos Šeimos centre ir Savivaldybės posėdžių salėje.

Vasario 4 d. Kauno arkivyskupijos Šeimos centre lankėsi naujasis Kauno arkivyskupijos augziliaras vyskupas Kęstutis Kėvalas. Tai pirmoji vyskupo vizitacija Šeimos centre. Susitikimo metu vyskupas Kęstutis artimiau susipažino su Šeimos centro veikla ir darbuotojais, aptarė iškylančias problemas ir patikino, kad visada galime kreiptis pagalbos į Kuriją. Taip pat diskutavome tema, kaip padėti kunigams ir visiems, dirbantiems pagalbos žmonėms srityje, kad būtų išvengta „perdegimo“, o darbas teiktų mažiau streso. Po susitikimo vyskupas apžiūrėjo patalpas ir pasidžiaugė Šeimos centro „kosmetiniu“ remontu.

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune