Rugsėjo 29 d. sekmadienį – Keliaujančių ir vairuotojų diena
Paskelbta: 2013-09-27 10:31:03

Paskutinį rugsėjo sekmadienį minime Keliaujančių ir vairuotojų dieną. Ši diena paskutinį rugsėjo sekmadienį minima LVK sprendimu, siekiant labiau atkreipti dėmesį į vairuotojų ir keleivių elgesį kelyje, skatinant keliaujančiųjų maldą, laiminant vairuotojus ir automobilius.

Praeitą savaitę projekto „Saugokime vieni kitus kelyje” koordinacinės darbo grupės susitikime Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovai nuoširdžiai dėkojo Lietuvos Katalikų Bažnyčios kunigams už iniciatyvas ir aktyvų dalyvavimą šiame projekte bei ragino ir toliau būti aktyviems. Susitikimo metu buvo pabrėžta švietėjiška Bažnyčios veikla šiame projekte ir iniciatyvumas įvairiomis formomis, platinant eismo saugumo priemones, kurias galima gauti iš regioninių Automobilių kelių direkcijos padalinių.

2010 metais Lietuvos Vyskupų Konferencijai, Susisiekimo ministerijai, Lietuvos automobilių kelių direkcijai ir Lietuvos policijos departamentui pasirašius bendradarbiavimo sutartį, projektas „Saugokime vieni kitus kelyje” ir šiais metais sėkmingai vykdomas Lietuvos mastu.
 

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune