MIESTO MISIJŲ susitikimas „Sadutės“ kavinėje ir maldos vakaras Jėzuitų bažnyčioje (2013 12 12)
Paskelbta: 2013-12-13 14:41:40

Gruodžio 12 d. vakare Kaune tęsėsi Miesto misijos. Senamiestyje įsikūrusios „Sadutės“ kavinėje nemažo būrio jos lankytojų ir svečių dėmesį patraukė susitikimas su kun. Erastu Murausku, kuris gyvai, pasitelkdamas šiuolaikinių įvaizdžių, kalbėjo tema „Fiktyvi laimė“.

Žmogus, kaip dalijosi su susirinkusiais kavinėje kun. E. Murauskas, po pirmųjų tėvų nuopuolio šioje žemėje jau negali jaustis visiškai laimingas. Žmogaus laimei, tai, kuriai Dievas sukūrė žmogų, sukliudė pirmųjų tėvų nuodėmė. Žmogus tada pasitraukė nuo Dievo į savo kelią nuo to, kuriam Dievas buvo paskyręs. Tačiau Dievo malonė, malda vėl gali sujungti, suvesti į darną tai, kas žmoguje buvo suardyta, išskaidyta. Mes galime, kaip vaizdžiai sakė kunigas, prisijungti prie patikimo „Dievo tinklo“, atsisakydami laikinųjų energijos „elementų“. Krikščionims šis prisijungimas prie „Dievo tinklo“ yra sekmadienio Mišios, malda. Artėjant Kalėdoms ypač šviesiai nuskambėjo kun. Erasto paraginimas įsižiūrėti į gimusį Kūdikį. Kūdikio, kuris ką tik atėjo iš Dievo, veide galime pamatyti tai, kas bus rojuje, pamatyti su ta nuostaba, kuria būsime apdovanoti niekada nepasibaigsiančiame amžinybės džiaugsme.

Kun. Erastas atkreipė dėmesį, jog pasaulyje daug liūdesio, ir pirmiau ne psichologinio, bet egzistencinio. Jį numalšinti gali tik Dievas. Kad žmogus būtų laimingas, jis turi jaustis dėkingas, išdrįsti būti savimi – toks, kokį Dievas jį sukūrė.

Pasibaigus šiam susitikimui kavinėje (kuri, beje, šia proga vaišino nemokama arbata) greta esančioje Jėzuitų bažnyčioje vyko Šlovinimo ir maldos vakaras, patraukęs dar daugiau, nei praeitą savaitę, jaunimo dėmesio.

Daug jaunų žmonių tą vakarą apsilankė bažnyčioje, adoravo Švenčiausiąjį Sakramentą, šlovino Viešpatį kartu su „Naujosios Sandoros“ evangelizacine katalikų bendruomene. Žodį jaunimui apie susitikimo su Dievu svarbą pasakė kun. Erastas Murauskas. Jis kartu su t. Vytautu Merkiu SJ bei t. Severinu Holocheriu OFM apie valandą klausė jaunų žmonių, norėjusių susitaikyti su Dievu, išpažinčių.

Paskutinį Advento ketvirtadienį, gruodžio 19 d., „Sadutėje“ vyks susitikimas su kun. Artūru Kazlausku (apie Miesto misijas >>).

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune