Advento popietė Raudondvario gimnazijoje (2013 12 18)
Paskelbta: 2013-12-20 10:36:04

Gruodžio 18 d. Raudondvario gimnazijoje vyko advento popietė, kurioje svečiavosi Kauno II dekanato tikybos mokytojai ir šio dekanato dekanas, Raudondvario parapijos klebonas mons. Augustinas Paulauskas.

Adventas – Jėzaus Kristaus gimtadienio laukimas. Tai metas stabtelėti prie šv. Kalėdų slenksčio ir susimąstyti, ar esame pasiruošę Viešpaties gimtadieniui? Ar mums šv. Kalėdos nėra vien puošnios aplinkos susikūrimas, dovanėlių dovanojimo metas bei puotos kėlimas?

Vieną iš kelių, vedančių į tikrą šv. Kalėdų šventę, pasirinko Raudondvario gimnazijos bendruomenė. Advento popietėje svečiavosi Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos tikybos vyr. mokytoja Vilma Garličionokienė, Pravieniškių pagrindinės mokyklos tikybos mokytoja s.Zita Daubaraitė, Kulautuvos vidurinės mokyklos tikybos mokytoja Daiva Butkevičienė, Raudondvario gimnazijos Saviugdos klubo koordinatorė Jurgita Jurevičienė ir Raudondvario parapijos klebonas Augustinas Paulauskas.

Popietės dalyviai, lydimi Dievo žodžio, poezijos, advento tradicijų aiškinimo, giesmių bei pasakojimo inscenizacijos, apmąstė advento kelią, kurį simbolizavo pušų šakų vainikas, simbolizuojantis nesibaigiantį amžinąjį gyvenimą. Keturios Advento žvakės išreiškia šviesos slėpinį. Violetinės žvakės reiškia atgailą, o rožinė, uždegama trečiąjį Advento sekmadienį, simbolizuoja džiaugsmą. Adventinėmis įžvalgomis dalinosi taip pat Raudondvario parapijos klebonas Augustinas Paulauskas, kuris pakvietė visus nepamiršti ir Sutaikinimo sakramento, kad Viešpaties gimimo šventė iš tikrųjų būtų džiaugsminga.

Renginiui intensyviai ruošęsi Linksmųjų Šventojo Rašto studijų būrelio dalyviai bei 5-4G klasių mokiniai nuoširdžiai kvietė gimnazijos bendruomenę bei svečius susitelkti, mintyse dar kartą išgyventi metus ir pajusti šv. Kalėdų prasmę. Renginį puošė gimnazijos 5–8 kl. mokinių darytos prakartėlės.Taigi, advento popietėje kiekvienas turėjo galimybę susimąstyti apie savo pasiruošimą artėjančioms šventėms.
 

Elvita Balčiūnienė,
Raudondvario gimnazijos tikybos vyr. mokytoja
Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune