Vasario 14-ąją – septintoji „Valentino diena KITAIP“ Kaune: „KAD JŪSŲ DŽIAUGSMUI NIEKO NETRŪKTŲ“ (Jn 15, 11)
Paskelbta: 2014-02-13 11:23:10

Vasario 14-ąją, kai švenčiame Šv. Valentiną, Kauno arkivyskupija septintą kartą organizuoja renginį, kviesdama į šią šventę pažvelgti kitaip ir kurti prasmingesnę jos šventimo tradiciją. Valentino dieną, kai liejasi proginės dovanėlės, raudonosios širdelės ir pan., kviečiame į pačius gražiausius žmogaus išgyvenimus pažvelgti platesniu žvilgsniu – kaip į MEILĘ, kuri yra Dievo dovana ir mūsų dovana vienų kitiems, kuri šiandien graži ypač jaunam žmogui, tačiau jai skirta dar gražesnė ateitis, kai auginama, brandinama iki darnaus, abipusio savęs dovanojimo – Santuoka grįstos vyro ir moters bendrystės – šeimos. Tad ir šių, 2014-ųjų, „Valentino dienos Kitaip“ tema „Kad jūsų džiaugsmui nieko netrūktų!“ – ta pati Evangelijos pagal Joną citata kaip ir Šeimos metų, kuriuos drauge su katalikais paskelbė ir beveik visos krikščionių bažnyčios ir bendrijos Lietuvoje.

„Valentino diena KITAIP“ yra nekomercinis ir visiems atviras renginys. Nuo pat pirmųjų rengimo metų šios šventės labai greit pelnė jaunimo pripažinimą ir sykiu parodė, kad jauni žmonės yra atviri ir ilgisi tikrų, nevienadienių dalykų, nori dalytis savo džiaugsmu, Šv. Valentiną švęsti prasmingai ir blaiviai. Sulaukęs didelio susidomėjimo renginys netrukus nebetilpo Kauno arkivyskupijos salių erdvėse. Tad šįmet ir vėl „Valentino diena KITAIP“ vasario 14 d. 19 val. rengiama „Žalgirio“ arenoje. Tikimės, jog ji bus pilnutėlė – laukiame apie 12 tūkst. jaunų žmonių iš visos Lietuvos. Pasak renginio organizatorės, Kauno arkivyskupijos sielovados programų koordinatorės Vaidos Spangelevičiūtės-Kneižienės, jau per pirmąsias tris platinimo dienas daugiau kaip pusė bilietų buvo išpirkti.

Šventinę nuotaiką dovanos muzikinė programos dalis: dalyvaus Kauno šokio teatras „Aura“, atlikėjai Monika Linkytė, Sasha Song, vyrų vokalinė grupė „Quorum“, diksilendas „Sweetband“ ir svečias iš Airijos Ronanas Johnstonas. Vakare, žinoma, bus ir staigmenų – tai ir arkivyskupo Gintaro Grušo, ir kitų Lietuvoje gerai žinomų asmenų liudijimai apie dovanojančią meilę, šeimos grožį ir džiaugsmą, kuris kyla įveikiant gyvenimo išbandymus. Renginį tiesiogiai transliuos LRT Kultūros kanalas ir Marijos radijas.

Renginio globėjai – Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius SJ ir miesto meras Andrius Kupčinskas. „ Valentino diena KITAIP“ yra pelnęs geriausio metų renginio nominaciją jaunimo pilietinių ir tautinių iniciatyvų apdovanojimuose LR Seime bei pripažintas geriausiu jaunimo renginiu Kaune.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune