Seminaras apie aktualius šeimos klausimus tikybos pamokose (2014 04 11)
Paskelbta: 2014-04-14 14:21:50

Balandžio 11 dieną Kauno arkivyskupijos Katechetikos centre vyko pirmoji kvalifikacinio seminaro „Aktualūs šeimos klausimai tikybos pamokose“ dalis. Seminare savo patirtį turtino 25 tikybos mokytojai iš įvairių arkivyskupijos mokyklų.

Seminarą vedusi doc. dr. Teresė Nijolė Liobikienė pirmiausia surinko sunkiausius mokytojams užduodamus klausimus ir rūpimas temas, paskui kartu su seminaro dalyviai, bandė į juos atsakyti. Kalbėta Santuokos neišardomumo, geros tėvystės, neapykantos kitiems ir kitokiems, aborto po išprievartavimo ir kitais klausimais.

Seminaro metu išryškėjo vaikų savigarbos trūkumo problema. Vaikai dažnai susiduria su sąlygiška meile ir nežino, kad yra neįkainojami brangakmeniai. Paauglystėje jie siekia meilės bei pripažinimo pačiais netinkamiausiais būdais.

Seminare buvo kalbėta apie penkias žmogaus laisves bei tai, kaip įveikti stresą. Mokytojai galėjo įsivardyti, kaip į stresines situacijas reaguoja patys, kad galėtų tinkamai elgtis su savo mokiniais.

 

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune