Arkivyskupijos Šeimos centro darbuotojai Žanetai Šimkienei skirtas LR SADM apdovanojimas „Gerumo žvaigždė“ (2014 04 11)
Paskelbta: 2014-04-15 18:12:33

Balandžio 11d. LNK studijoje Vilniuje vykusiame renginyje „Gerumo žvaigždė“ apdovanoti geriausi Lietuvos socialiniai darbuotojai. Akciją „Geriausio socialinio darbuotojo rinkimai“, kurią pirmą kartą organizavo LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, prasidėjo rugsėjo 27-ąją – Socialinių darbuotojų dieną ir tęsėsi iki kovo 18-osios. „Gerumo žvaigždė“ nominacijoje „Už darbą su vaikais“ įteikta Kauno arkivyskupijos Šeimos centro socialinei darbuotojai Žanetai Šimkienei.

„Socialinio darbuotojo veikla yra nepaprastai prasminga ir kilni – ji reiškia pagarbą ir meilę žmogui, padeda kurti gražesnį ir tvaresnį rytojų. Dėkoju už Jūsų atsidavimą, šilumą ir pastangas dirbant šį sunkų, bet prasmingą darbą. Nuoširdžiai tikiu, kad visi čia esantys socialiniai darbuotojai yra verti „Gerumo žvaigždės““, – šventės pradžioje sakė Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

„Gerumo žvaigždėmis“ pasipuošė dar 5 socialiniai darbuotojai. Jiems apdovanojimai buvo įteikti už darbą su senjorais, darbą su neįgaliaisiais, darbą su šeimomis, darbą su patiriančiais krizę bei už darbą su bendruomene. „Gerumo žvaigždės“ taip pat buvo įteiktos už darbą su savanoriais, buvo įsteigta ir speciali nominacija „Neįgaliųjų pagalba neįgaliesiems“.

Žaneta Šimkienė dirba socialine darbuotoja Kauno arkivyskupijos Šeimos centre nuo 1999 metų. Yra Šeimos išsaugojimo programos koordinatorė. Ž. Šimkienė yra baigusi VDU Socialinio darbo magistratūrą (pačią pirmąją socialinių darbuotojų laidą) ir yra socialinio darbo ekspertė. Žaneta Šimkienė buvo viena iš iniciatorių steigiant Vaikų gerovės centrą „Pastogė“ 2005 m. Kauno arkivyskupijos Šeimos centre inicijavo Vaikų dienos centro atsiradimą, kurio tikslas – siekti, kad kuo daugiau vaikų Kauno mieste galėtų augti savo šeimose su tikraisiais tėvais. Ž. Šimkienė skaito paskaitas sužadėtiniams tema „Šeima socialiniu aspektu“, paskaitas tėvams vaikų poreikių, apleistumo, smurto, prisirišimo ir pan. temomis, kviečiama į mokyklas susitikimui su tėvais. Veda seminarus socialiniams darbuotojams ir jų padėjėjams. Yra knygų „Mąstyti, veikti, būti“ ir „Socialinio darbo su socialinės rizikos šeimomis“ bendraautorė.

Renginys bus transliuojama per LNK televiziją gegužės 1 d. 16.30 val.
 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune