Arkivyskupijos pradinukų viktorinos „Irkis į gilumą“ finalas Kaune (2014 05 14)
Paskelbta: 2014-05-15 15:47:41

Fotografijos KAKC

Fotografijos KAKC

Gegužės 9 d. arkivyskupijos konferencijų salė klegėjo nuo vaikų balsų. Čia iš įvairių dekanatų rinkosi ketvirtų klasių moksleiviai į viktorinos „Irkis į gilumą“ finalinį etapą. Jame dalyvavo 6 komandos iš Kauno arkivyskupijos ir viena –  iš Vilkaviškio vyskupijos. Į finalinį etapą atvyko dekanatuose išrinktos komandos iš Kauno m. darželio-mokyklos „Šviesa“, atlydėjo mokytoja ses. Justina Gruodytė; iš Ukmergės Dukstynos pagrindinės mokyklos – su vyr. mokytoja Vida Tuškevičiene, Kėdainių Šėtos gimnazijos –  su vyr. mokytoja Lina Vaicekauskaite, Jonavos r. Bukonių pagrindinės mokyklos – su mokytoja ses. Pranciška Bubelyte, Kauno r. Raudondvario A. ir A. Kriauzų darželio mokyklos – su vyr. mokytoja Virginija Ugianskiene, Kauno m. Rokų vidurinės mokyklos – (Vilkaviškio vyskupijos svečiai) su vyr. mokytoja Inga Graužiniene bei Jurbarko Naujamiesčio pagrindinės mokyklos – su mokytoja Milda Globyte.

Fotografija KAKC

Pirmame viktorinos etape komandos turėjo prisistatyti. Šiame etape atsiskleidė pradinukų išradingumas, talentai, kūrybiškumas. Komandos dainavo, giedojo, šoko, vaidino, grojo įvairiais instrumentais savo kūrybos improvizacijas. Vaikams buvo smagu stebėti bendraamžių pasirodymus.

Fotografija KAKC

Antrajame etape ketvirtokai turėjo parodyti savo žinias, įgytas lankant tikybos pamokas. Jie atsakinėjo klausimus, kas yra Velykos, Sekminės, klausimus apie Kristaus kančią ir mirtį, paveikslėliuose bandė atpažinti liturginius reikmenis, piešė liturginių metų kalendorių bei atliko kitas užduotis. Trečiajame etape moksleiviai mokėsi suprasti Šventąjį Raštą ir atvaizduoti jame atpasakojamus įvykius.

Fotografija KAKC

Kol komisija tikrino atliktas užduotis, diskutavo apie mokinių piešinius ir Šventojo Rašto istorijų atvaizdus juose, skaičiavo balus, mokiniai linksmai vaišinosi saldžiaisias užkandžiais ir nekantriai laukė rezultatų.

Komisija, kurią sudarė Kauno m. „Varpelio“ pradinės mokyklos vyr. mokytojas Darius Venčkauskas, Kauno m. pedagogų kvalifikacijos centro metodininkė Zita Verbickienė ir ses. Emanuelė Vida Urbonaitė, džiaugėsi puikiu mokinių pasiruošimu, sutelktu komandiniu darbu, kūrybingumu, meniniais gebėjimais. Komisija, susumavusi viktorinos rezultatus, geriausia  ketvirtokų komanda paskelbė Kauno m. darželio mokyklos „Šviesa“ mokinukus, kurie surinko net 95 balus iš šimto galimų. Antroji vieta atiteko Kauno m. Rokų vidurinės mokyklos, o trečioji – Jurbarko Naujamiesčio pagrindinės mokyklos ketvirtokų komandoms.
 

Fotografija KAKC

Fotografijos KAKC

Fotografija KAKC

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune