Dekanatų Caritas vadovų susitikimas Šventojoje (2014 08 11–14)
Paskelbta: 2014-08-21 08:56:19

Rugpjūčio 11–14 d. Kauno arkivyskupijos dekanatų Caritas vadovės ir Kauno I dekanato parapijų Caritas vadovės atvyko į Šventąją, kad čia, ramiame gamtos prieglobstyje, galėtų atsigauti dvasia ir kūnu, pasiruošti naujiems darbams.

Įsikūrę pradėjome rekolekcijomis, kurias vedė Lietuvos Caritas direktorė Janina Kukauskienė. Susitelkimo valandėlėmis turėjome progos pabūti su Viešpačiu, tyloje pažvelgti į savo vidų, atrasti vidinės laisvės kelius. Kitomis dienomis gilinomės į popiežiaus Pranciškaus apaštališkąjį paraginimą „Evangelii gaudium“, įsiklausėme ir diskutavome, kaip įgyvendinti tai mūsų kasdienybėje. Savo išgyvenimus, žvilgsnį į ateitį atnešėme į šv. Mišių auką, stiprinomės Rožinio malda. Vakarais dalydavomės savo patirtimi, prisiminimais, aktualijomis, giesmės ir dainos posmais. Išvykome vėl keliauti gerumo takais.

 

Ses. Viktorija Maknauskaitė SJE,
Kauno arkivyskupijos Caritas reikalų vedėja
Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune