Seminaras jaunimui „Gyvenk atsakingai: pažink save“ Kulautuvoje (2014 10 10–12)
Paskelbta: 2014-10-14 18:56:45

Spalio 10–12 d. Kulautuvoje (Kauno r.) Actio Catholica Patria namuose vyko 3 dienų seminaras jaunimui ,,Gyvenk atsakingai: pažink save“. Jį organizavo Kauno arkivyskupijos Šeimos centro jaunimo programos koordinatoriai. Šis seminaras – tai projekto ,,Gyvenk atsakingai: jaunų žmonių socialinės atsakomybės ugdymas ir rengimas šeimai Kauno mieste ir regione“ dalis.

Į seminarą susirinko 34 dalyviai (moksleiviai, studentai) iš įvairių Kauno miesto mokyklų ir universitetų. Jaunimas neturėjo kada nuobodžiauti. Vyko diskusijos aktualiomis temomis apie savivertę, vertybes, šeimą, meilę, gyvybę ir kt. Jauni žmonės dalijosi savo patirtimi, dirbo grupelėse, žiūrėjo teminius filmus, pertraukų metu vyko žaidimai. Laikas buvo skirtas bendrystei, savęs ir kito pažinimui, pokalbiams apie atsakingus sprendimus kasdienybėje, kurie dažnai lemia tolesnę jauno žmogaus ateitį.

Šeštadienio popietę iš Vilkaviškio vyskupijos atvykę sutuoktiniai Vilija ir Evaldas Plečkaičiai dalijosi savo draugystės ir meilės patirtimi bei Santuokos sakramento svarba jų gyvenime. Seminaras džiugino dalyvių aktyvumu, nuoširdumu ir skaniu maistu.

Savaitgalis baigėsi smagiais šokiais ir pažadu susitikti dar kartą.

Iš dalyvių atsiliepimų:
Patiko tai, kad kalbėjo patys jauni žmonės ir ne vien sausą teoriją, bet ir pavyzdžiais iš savo gyvenimo, patiko, kad buvo liudijimų (mergina, 20 metų).

Pati programa labai vertinga, manau, svarbu jaunimui suvokti tiesas ir jas skelbti kitiems. Gerai, kad tai būtent jaunimo programa, kad dalijasi jauni žmonės ir nuoširdžiai, atvirai bendrauja (mergina, 16 metų).

Patiko viskas! Temos labai naudingos, pamokančios. Maistas taip pat buvo nuostabus. O čia buvę žmonės be galo nuoširdūs ir draugiški (vaikinas, 19 metų).

Šį seminarą parėmė Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune