Sužadėtinių rengėjų mokymai arkivyskupijos Šeimos centre (2015 01 16–17)
Paskelbta: 2015-01-28 19:16:15

Sausio 16–17 d. Šeimos centre vyko sužadėtinių rengėjų mokymai. Iš Kauno arkivyskupijos dekanatų bei miesto parapijų atvyko net 47 dalyviai – daugiausia sutuoktinių poros. Mokymai prasidėjo bendra malda.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro direktorė Jūratė Lenkuvienė supažindino su arkivyskupijos Šeimos centro veiklomis ir ateities vizija. „Šeimos centras yra judėjimas, prieš 25-erius metus kilęs „iš apačios“. Šie mokymai yra naujas šio judėjimo etapas. Dėkojame, kad skiriate savo laiką ir savo patirtimi bei liudijimais dalysitės su Santuokai besirengiančiais sužadėtiniais“, – kalbėjo J. Lenkuvienė.

Lietuvos šeimos centro direktorė Dalia Lukėnienė supažindino su sužadėtinių rengimo Santuokai programa „Dviem yra geriau negu vienam... Jei vienas iš jų suklumpa, kitas padeda bičiuliui atsikelti“ (Koh 4, 9–10). D. Lukėnienė aptarė programos temas, grupinio darbo ypatumus ir pasidalijo savo asmenine patirtimi vedant sužadėtinių grupes. Po to atsakė į gausius susirinkusiųjų klausimus.

Kitą mokymų dieną dalyviai dirbo dviejose grupėse: pirmąją moderavo D. Lukėnienė, antrąją Vijoleta Vitkauskienė, viena iš programos sudarytojų. Būsimieji sužadėtinių vadovai gilinosi į 4 programos temas: „Kas mums svarbu“, „Bendravimas ir bendrystė“, „Kartu per permainas“, „Atleisti ir švęsti“. Grupelėse jie atliko sužadėtiniams skirtas pratybas, diskutavo, modeliavo įvairias šeimos situacijas, kėlė klausimus ir gilinosi į būsimų grupių specifiką, sužadėtinių išgyvenamas situacijas.
Šie mokymai pakartotinai bus vedami vasario 3 d. ir 10 d. tiems sužadėtinių rengėjams, kurie dėl svarbių priežasčių šį kartą atvykti negalėjo.

Antrasis tęstinis seminaras, skirtas susipažinti su grupinio darbo principais, vyks vasario 21–22 d. .
Šiuos mokymus parėmė Vokietijos katalikų akcija Renovabis ir privatus Vokietijos fondas.

Kauno arkivyskupijos Šeimos centro informacija

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune