Vaikinų savaitgalis Baltriškėse su Jono Pauliaus II piligrimų centru (2015 02 20–22)
Paskelbta: 2015-02-24 14:41:07

Vasario 20–22 d. Kauno arkivyskupijos Jono Pauliaus II piligrimų centras organizavo piligriminę kelionę tik vaikinams pas Tiberiados brolius Baltriškių kaime. Jau dešimtmetį organizuojant tokius vaikinų savaitgalius stebina dalyvių gausa. Net 50 vaikinų iš Kauno arkivyskupijos leidosi į ieškojimo ir Dievo pažinimo kelionę.

Kartu su Tiberiados broliais dvi dienas praleidę vaikinai patys gaminosi valgį, krovė malkas, dažė, genėjo medžius ir atliko kitus įvairius fizinius darbus, taip kartu patirdami bendrystę. Po kelionės vaikinai liudijo, kad jiems svarbu buvo išgirsti brolių mokymus apie tylą, gavėnią, pašaukimą, skaistumą ir kasdienę maldą savo gyvenime.

Valandų liturgijos, Rožinio maldos, šv. Mišios ir Eucharistijos adoracija kartu su broliais stiprino tikėjimą ir leido patirti, kad malda gali būti labai stipri ir kartu visai paprasta. Br. Serafimas per patį pirmą mokymą pabrėžė, kad Dievas ateina ramybėje. Visos savaitgalio ir kelionės metu jautėsi bendrystė tarp vaikinų ir Dievo – Dievo, kurį sutikome ramybėje.
 

 Jono Pauliaus II piligrimų centro infomacija

 

Ganytojo žodis

Viešpats duoda žmogui išminties suprasti Kryžiaus slėpinį, iš kurio kyla gyvybė, viltis, prisikėlimas. Sekime Viešpatį Jo keliu į Prisikėlimą, kuris kiekvienam skirtas iš dangaus Tėvo beribio gailestingumo ir meilės.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo herbas
+ Kęstutis KĖVALAS

Liturginis kalendorius

Pamaldos

Kauno arkivyskupijos II sinodas

Šiluva

Parama

Svečių namai

Šv. Kazimiero knygynas Kaune